Ljubitelji Alfe Romeo družili se u BiH: “Ovo je poseban automobil i ne može ga svako voljeti”

Vlasnici i ljubitelji vozila poznatog italijanskog proizvođača Alfa Romeo, okupili su se i družili proteklog vikenda u Ključu.

Ovo je okupljanje koje traje već osam godina.

Preko osamdeset „alfista“, kako sebe nazivaju vlasnici ovoga modela automobila, sudjelovalo je u sklopu ovoga događaja kojeg su pomogle i lokalne vlasti ove male krajiške općine, javlja portal Krajina.ba.

Nakon okupljanja učesnika, koji su specijalno za ovu priliku došli iz raznih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i Slovenije, Hrvatske i Njemačke, organizovana je promotivna vožnja, a potom je održana i izložba automobila u centru Ključa.

Organizator ovoga događaja bila je ključka podružnica kluba „Alfa Romeo“ iz Zenice, a pomenuti klub je svake godine organizator susreta.

Alfa Romeo je specifičan automobil i ne može ga svako voljeti, kažu „alfisti“. U odnosu na druge marke automobila, kako vole reći, izdvaja ga specifična i prepoznatljiva linija brojnih modela, određene karakterisrike pogonskih agregata i ostalo.

Na čestu primjedbu u vezi s ovom vrstom automobila, koja se može čuti u javnosti, a to je da se često kvare „alfisti“ odmahuju rukom i kažu kako to jednostavno nije tačno.

Ova marka automobila spojila je mnoge ljude iz bivše Jugoslavije i šire, a iz svega rodila su se lijepa i trajna prijateljstva.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.