Maestralni selektor Vahid Halilhodžić bezrezervno poručio: “U Maroku je ludnica. Zar ste sumnjali da ću se plasirati na Svjetsko prvenstvo?

Vahid Halilhodžić odveo je Maroko na Svjetsko prvenstvo te tako ispisao historiju, jer je postao prvi selektor koji je to uspio s četiri različite reprezentacije.

Nakon što je to uspio s Obalom Bjelokosti, Alžirom i Japanom, sada je to uspio i s Marokom.

“Zar ste sumnjali da ću se plasirati na Svjetsko prvenstvo? U Maroku je ludnica. Marokanci obožavaju nogomet i svoju reprezentaciju. Možda i previše. Oduševljenje je veliko”, rekao je za Sportske novosti Halilhodžić.

Međutim, samo je jednom vodio reprezentaciju na SP-u i to Alžir 2014.

“Nekad odluči politika, nekad biznis. Nisu onda važni rezultati. Recimo, u Japanu je odlučio biznis. Tamo su sponzori koji su sponzorirali tamošnje ‘velike’ igrače čuli da ih možda neću voditi na svjetsko prvenstvo. A ti sponzori su finansirali i Japanski savez.

U Japanu onaj koji daje novac, taj odlučuje. Tako da kad su čuli da neke igrače možda ne vodim, dali su mi otkaz. Tako je to, nije bilo pomoći.”

Na pitanje hoće li ostati selektor Maroka ističe:

“A čujte… Svašta je moguće. Sa mnom je zaista svašta moguće, ništa ne mogu tvrditi s sigurnošću. S predsjednikom Marokanskog saveza imam izvanredne odnose, a kad smo se plasirali u Katar, odmah nakon utakmice čestitao mi je i kralj Maroka. Što će ti veća privilegija?

To je bila još jedna potvrda mog uspjeha i rada.”

Vaha je otkrio kako mu čestitke stižu sa svih strana, nazvao ga i Zoran Mamić.

“Puno sam radio, malo mi treba odmora. Nije bilo lako u zadnjih mjesec dana. Pritisak je bio nemoguć. Čak bih rekao da je bio neljudski. Zato mi sad treba taj odmor.

Odlazim na ždrijeb skupina u Katar, nakon toga krećem na odmor. Mislim da ću nakon ždrijeba navratiti u Zagreb, pa onda razmisliti o svemu što će se događati dalje.”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.