Milan Tegeltija: “Ne možeš tlačiti Srbe i očekivati da ti se to ne vrati”, uslijedio odgovor: “Koja si ti sirovina…”

Milan Tegeltija, bivši predsjednik VSTV-a BiH i aktuelni savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, oglasio se na svom Twitter nalogu gdje je komentarisao “nepravde učinjene prema Srbima”.

Smatra kako “tlačenje Srba” dugoročno uvijek pogodi cijeli svijet. Ističe kako je nemoguće očekivati da sve “nepravde prema Srbima” neće doći na naplatu.

– Opet se pokazuje da događaji i nepravde učinjene Srbima dugoročno pogode cijeli svijet. Ne možeš tlačiti Srbe, otimati im zemlju i državu, otimati im prava koja imaju drugi narodi, kršiti prema njima sve moguće medjunarodne norme i očekivati da to kad tad neće doći na naplatu, rekao je Tegeltija.

Nije potpuno jasno u kojem kontekstu je Tegeltija izrekao svoj stav, a moguće je da je ovom objavom aludirao na dešavanja u Ukrajini, s obzirom da je eskalacija situacije na istoku Europe trenutno glavna tema u skoro cijelom svijetu.

Na ovu objavu Milana Tegeltije reagovalo je nekoliko korisnika, koji su žestoko osudili ovakvo pisanje, poručvši Tegeltiji da je iracionalan i da gubi pamet.

“Ti si definitivno izgubio razum! Kroz tebe progovara emocija ali stvar je u tome što imaš ozbiljne komplekse od pretrpljenih trauma sa kojima se nisi suočio. Bolje je i za tebe i za ljude oko tebe da si iznosio emociju kroz umjetnost kao što su harmonika i klavir. Iracionalan si”

“Ti stvarno gubiš pamet. Po tvome ako nekome prodaš stan i nakon 10 godina dođeš i taj isti stan tražiš nazad. Pod izgovorima da je to bio srpski stan. Na Kosovu ste rasprodali zemlju. Kada su zavladali Albanci onda kmečite. Koja si ti sirovina, navodi se u jednom od komentara korisnika Twittera.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.