in ,

Milan Tegeltija odmah odgovorio Predragu Kojoviću: “Očekuj moju prijavu protiv tebe…”

Milan Tegeltija se oglasio nakon što je Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, podnio Tužilaštvu Bosne i Hercegovine

Milan Tegeltija se oglasio nakon što je Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, podnio Tužilaštvu Bosne i Hercegovine krivičnu prijavu protiv njega i Rajka Vasića zbog raspirivanja nacionalne i vjerske mržnje.

Tegeltija je Kojoviću uputio poruku putem Twittera.

“Kojoviću, očekuj moju prijavu protiv tebe za KD lažno prijavljivanje. Ja govorio o ‘pozivanju na nove ratove, ubijanje nevinih osoba i protjerivanje drugih konstitutivnih naroda’? Moraćeš to da pokažeš! Tužba za klevetu će biti pride!”

Podsjećamo, Kojović smatra da je posebno problematično što su takve stavove iznijeli politički aktivni i utjecajni ljudi u Bosni i Hercegovini, a posebno u Republici Srpskoj.

“Tegeltija je i formalno jedan od najbližih saradnika Milorada Dodika, dok Vasić i dalje važi za jednog od kreatora javnog mnijenja u Republici Srpskoj po mjeri SNSD-a u kojem je obnašao funkciju sekretara partije te u ime iste te partije bio ministar informisanja i direktor Biroa za odnose s javnošću u Vladi Republike Srpske. Dakle, radi se o ljudima koji mogu utjecati na politička kretanja u Bosni i Hercegovini u pravcu novih pokolja te njihovo sankcioniranje nije samo kazna za dva glasa mržnje, već i obeshrabrivanje i kažnjavanje svakoga ko je spreman sistematski raditi na sijanju mržnje u cilju kreiranja plodnog tla za nove ratove“, napisao je Kojović u saopštenju.

Ambasadorica Mlinarević dočekala delegaciju: Benjaminu Karić očekuje susret sa bh. dijasporom, češkim zvaničnicima…

Marina Tucaković nakon dugo vremena pred kamerama: “Nisam dobro sigurno. Ali nisam ni loše!”