in ,

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković uzvraća udarac: “Hibridni rat protiv BiH! Agresija i dalje traje!”

Ministrica Turković najavila da će poduzeti pravne korake

“Možda je vrijeme da se i naše institucije, kao i brojne druge države i u EU, počnu baviti pitanjem svojevrsnog hibridnog rata protiv BiH i njenih institucija te namjernog plasiranja lažnih informacija, nerijetko u interesu malignih stranih utjecaja”, napisala je između ostalog danas Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH i funkcionerka SDA obraćajući se na Facebooku.

Istakla je kako je u posljednje vrijeme prečesto meta lažnih vijesti i dezinformacija.

”Jasno mi je da ima političkih centara kojima ne odgovara da BiH bude na pravi način i kvalitetno predstavljena u Berlinu, Beču, Briselu ili u Bijeloj kući. U tom kontekstu vidim sve neistine uključujući i one koje je demantirao MVP Njemačke te lažne tvrdnje da sam se vakcinisala u Hrvatskoj.

BiH i naši građani, pa i naša ekonomija, institucije i svi patrioti trpe posljedice i štete zbog brojnih kleveta, zlonamjernih i podmetnih informacija koje pojedini mediji, često pod političkim pritiscima i kontrolom, plasiraju. Medijske kritike nisu problem, ali jesu “fake news”.

Kome je u interesu u vrijeme kada se svi zajedno suočavamo sa teškim izazovom trećeg talasa pandemije širiti dezinformacije? Pogledajte samo iz kojih uporišta ti napadi dolaze i sve će vam biti jasno.

Protiv medija koji su objavili lažne informacije i klevete poduzet ću pravne korake u skladu sa zakonom. Ali, ovdje je važnije da BiH mora pronaći način da se bori protiv malignih stranih utjecaja i hibridne agresije koja i dalje traje, a na šta već odavno upozoravaju brojni medjunarodni prijatelji i partneri”, napisala je ministrica Turković.

Stjepan Mesić udario na Milorada Dodika i Dragana Čovića: “Bosna i Hercegovina će u Evropu kao građanska država!”

Tragična nesreća na katastrofalnim bh. cestama: Vozač automobila na M-17 poginuo u sudaru s kamionom