in , ,

Miralem Pjanić pred meč sa Francuskom podvukao: “Oni nas moraju poštovati, a mi im ne smijemo dati previše lopti!”

Sutrašnja utakmica protiv Francuske bit će jubilarna 100. za veznjaka Barcelone

Uz pomoćnog trenera Elvira Rahimića, na press konferenciji, medijima se pred sutrašnju utakmicu s Francuskom obratio i Miralem Pjanić.

“Očekuje nas naravno teška utakmica. Igramo protiv favorita grupe. Francuska je svjetski prvak. Znamo njihove kvalitete na terenu. Mi smo spremili našu postavu i igru, znamo kako ćemo i šta ćemo. Neće biti lako, ali sigurno da će biti prilika, koje ćemo morati iskoristiti”, rekao je Pjanić i dodao:

“Defanzivno moramo da se dobro postavimo na terenu, da se svih 90 minuta borimo jedan za drugog. Ne smijemo im dati previše lopti i dopustiti im da kontroliraju cijelu utakmicu. Morat ćemo izaći na teren sigurni u sebe, danas u fudbalu je sve moguće. Mi igramo kući i oni će morati da nas poštuju”, kazao je.

Sutrašnja utakmica protiv Francuske bit će jubilarna 100. za veznjaka Barcelone u našem državnom timu.

“Radi se o nečemu što je za mene izuzetno važno i značajno. Ta 100. utakmica, koju ću sutra igrati. O tome nisam mogao ni da sanjam kad sam bio dijete, kad sam otišao odavde, odrastao daleko odavde. Sutra će moj san postati stvarnost. Kad sam imao 10 godina prelazio sam 1000 kilometara da dođem sa svojim ocem na Koševo da gledamo naš tim. Želio sam uvijek da gledam naše idole, da igram i to je nešto na šta želim da ljudi budu ponosni. Sutrašnji meč posvećujem svom ocu, porodici i prijateljima. Radujem se ovom uspjehu i zahvaljujem se svima koji su mi pomogli da obučem ovaj dres – istakao je Pjanić.

Legendarni Halid Bešlić oduševio “kafanu” i zapjevao sa Janom zajedničku pjesmu usred javljanja u emisiji!

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković upozorava: ”Građani BiH pomno pratite događaje u Crnoj Gori!”