in

Mirko Šarović ljut: “Neprihvatljivo ponašanje Bisere Turković”

Šarović komentarisao poteze Turković

Šarović komentarisao poteze Turković.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je u Banja Luci da su “osnovni principi ove stranke potpuno poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, vladavina prava i borba protiv korupcije, s ciljem da RS bude sačuvana”.

Šarović je rekao da bi ti principi trebalo da se nađu u dokumentu, oko kojeg treba da se okupe opozicione stranke, kao i svi oni koji žele promjene.

“Usaglašavamo stavove koji nas okupljaju. Vjerujem da ćemo vrlo brzo doći do konačnog dokumenta”, rekao je Mirko Šarović.

Prema njegovim riječima, stvoreni su i uslovi da početkom jula bude održana i sjednica Glavnog odbora stranke. Te da će najvjerovatnije biti održana u Banja Luci.

Kada je riječ o ulasku države u NATO, Šarović je naveo da SDS smatra da je najbolje rješenje vojna neutralnost. Vjeruje da je to i “interes većine građana u RS”.

Komentarišući to što je ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković uputila, kako je kazao, “bez neophodne saglasnosti Predsjedništva BiH, pismo generalnom sekretaru UN-u Antoniju Guterresu u kojem od njega traži da omogući održavanje izložbe u sjedištu UN-a u New Yorku posvećene genocidu u Srebrenici”, Šarović je rekao da je takvo ponašanje neprihvatljivo. Te da vladavina prava treba da važi za svakoga.

“Sve što je u nadležnosti Predsjedništva, a neko – bilo ko da to bio – uradi mimo odluke Predsjedništva BiH, potpuno je neprihvatljivo. Uostalom, predsjedavajući Predsjedništva BiH bi onda imao isto pravo da se mimo stavova druga dva člana Predsjedništva obrati bilo kome i iznese svoje viđenje situacije u BiH. Znate kako bi to bilo dočekano”, rekao je Mirko Šarović.

Marica Gajić pred susret sa Hrvatskom: “Probat ćemo skupiti te posljednje atome snage kako bi pobijedili”

Ženska košarkaška reprezentacija BiH razbila Hrvatsku i plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva!