Mirko Šarović uputio javne poruke nakon jako turbulentnog dana: Od lošeg zakona, još gore je da nemamo izbore

Vijest dana je raspisivanje izbora, kaže predsjednik SDS-a Mirko Šarović u obraćanju novinarima nakon sjednice predsjedništva stranke.

“Desilo se ono sto smo predviđali , da će CIK postupiti po zakonu i raspisati izbore”, naglašava.

Ipak, smatra da bi obezbjeđenje novca za izbore moglo biti upitno, a ako ga ne bude uslijediće komplikacije. “Rok je vrlo kratak da se budžet usvoji i da prođe četiri nivoa”.

SDS se kažu priprema kao da će izbora biti, a prihvatljivi su im i propratni dokumenti, kojima se dodatno kontroliše ispravnost izbornog procesa.

“Da li će u maju doći do usvajanja izbornog zakona, paketa integriteta, zavisi i od drugih učesnika u PS PD BiH”, kaže Šarović.

Ne slaže se sa stavom Dragana Čovića da je raspisivanje izbora ugrožavanje mira.

“Od lošeg zakona, još gore je da nemamo nikako izbora”, stava je lider SDS-a.

Na pitanje o eventualnim potezima Hrvata u BiH ka formiranju trećeg entiteta, Šarović kaže da Čović nije rekao ništa novo, te da to nije ništa drugačije o Dodikovoj matrici o mirnoj disoluciju BiH.

“Jedan zarez, jedna tačka, slovo u Dejtonu ko promijeni, taj je virtuoz veliki. Treba poštovati ono sto smo postigli teškom mukom, Ustav BiH, Dejton” Reorganizacija BiH za Šarovića nije realna.

Kritikovao je i stav Suada Arnautovića, o izbacivanju etničkih predznaka u izbornom procesu za članove Predsjedništva BiH. Time treba da se bave političari, zaključio je.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.