Nenad Čanak “uzburkao duhove” u Srbiji: “Fašisti su namirisali strah i ćutanje i tek će da gaze!”

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) saopštila je da je dobila rješenje o zabrani skupa prijavljenog za 9. novembar, za kada je bilo planirano uklanjanje murala ratnom zločincu Ratku Mladiću na uglu ulica Njegoševe i Alekse Nenadovića u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju, zabrana skupa predstavlja obračun policije sa “ostacima antifašističke i mirovne tradicije” Srbije, “dok se umjesto zaštite sloboda i prava građana i građanki štiti lik i slave krivična dela Ratka Mladića, koji je osuđen za ratne zločine”.

“Skup i uklanjanje murala koordinisano je sa stambenom zajednicom, na osnovu rešenja o uklanjanju koje je izdala Komunalna milicija”, ukazali su iz Incijative i poručili da su željeli da pomognu u tehničkom uklanjanju murala i da pozovu ljude da se zajedno usprotive ratnim zločincima u javnom prostoru.

Tim povodom oglasio se na svom Twitter profilu i predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – Nenad Čanak.

“Dokle god se policija plaši da će doći do sukoba ako se prekreči mural ratnog zločinca, a ne plaši se sukoba dok se pišu poruke mržnje i malaju zastave po fasadama, dotle nema spasa.

Fašisti su namirisali strah i ćutanje, to je za njih afrodizijak, i tek će da gaze”, napisao je Čanak.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.