Nikola Lovrinović se žestoko obrušio na akademika Kurtćehajića: Poznata je ona naša samo nek’ komšiji crkne krava

Nikola Lovrinović, državni zastpnik HDZ-a, govorio je za portal “Avaza” i oštro prozvao akademika Suada Kurtćehajića koji je nedavno pristupio SDP-u.

– Poznata je ona naša samo nek’ komšiji crkne krava. Profesor Kurtećajić reče da Hrvatima BiH, BiH nije domicilna država. E sad kome jest? Hoću reći da neki bošnjacki “intelektualci” sve bezobraznije u zadnje vrijeme proturaju tezu ili “istinu” kojom država BiH stvara novi narod.

Do sada u povijesti narod i narodi su stvarali države, ovo je prvi put da neki državni mehanizam formira narod. Zamislite da Belgija formira belgijski narod umjesto Flamanaca i Valonaca,ili Švicarska.

Pomislit ćete da sam pobjegao od teme, ali ne. Zapravo ja uskoro očekujem deklaraciju ili rezoluciju npr. Bošnjačkog kongresa ili Kruga 99 u kojoj će biti jasno dato na znanje da Hrvati u BiH više ne postoje – smatra Lovrinović.

Dodaje kako je sve što se o Hrvatima i stanju u BiH donese samo dobra tema do nekog novog sličnog dokumenta.

– Zato bi najvažnije, po meni, bilo definitivno izjašnjenje bošnjačkih političara i institucija, što i kako misle o BiH i naravno o nama Hrvatima u njoj. Meni je jasno i mnogim Hrvatima što misle i žele, ali nekako kao da pokušavaju “uvjeriti” nas same da odustanemo i od sebe i od BiH, kako nas oni ne bi trebali “uvjeravati”.

Što dakle reći o prijedlogu deklaracije EPP. Čekam neku drugu, od nekoga a najviše, kako rekoh, od onih s kojima smo pozvani živjeti i s kojima eto baštinimo istu državu, iako to naši subastinici ne misle, ali nek nas konačno jednom “uvjere” za sva vremena.

Mi od naše BiH nećemo odustati, niti od naših konstitutivnih prava, makar legitimno zastupanje i ne bilo u te deklaracije EPP” – rekao je Lovrinović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.