Olav Reinertsen, ambasador Kraljevine Norveške pohvalio mlade u BiH: “Imaju i intelekt i želju i volju da uče, ali i da mijenjaju društvo”

Olav Reinertsen, ambasador Kraljevine Norveške u BiH govorio je za bhdijaspora.net na Vlašiću gdje se održava Škola za političke studije Vijeća Evrope.

U školi učestvuju mladi političari iz cijele domovine.

Reinertsena smo upitali smatra li da mladi Bosanci i Hercegovci imaju dovoljno intelektualnog kapaciteta i volje da naprave ovu državu boljom.

“Itekako. Imaju i intelekt i želju i volju da uče, ali i da učestvuju u demokratskim procesima i da mijenjaju društvo. Mislim da su ovi sastanci i umrežavanja poput Škole za političke studije Vijeća Evrope veoma važni i zato mi iz Norveške podržavamo ovakve projekte već godinama i nastavit ćemo i u budućnosti”, naglasio je Reinertsen.

Istakao je da je veoma bitno učešće mladih u reformskim procesima.

“Vrlo je važno da se mladi ljudi mogu upoznati, razmijeniti mišljenja, složiti se da se ne slažu, ali i da mogu vršiti dijalog. Za Norvešku je bitno da vidimo aktivnu participaciju kada su pitanju reforme. I dalje postoje mnoga područja u Bosni i Hercegovini koja treba reformisati i uvjeren sam da su ovakvi sastanci vrlo korisni i zbog toga”, kazao je Reinersten za bhdijaspora.net.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.