Ovako se voli Bosna i Hercegovina! Hašim Crnčević iz Danske stigao u Tučepe pa na odmoru napravio pravu stvar: Sreo je svog druga iz djetinjstva i odmah mu predložio da se registruje za glasanje!

Na veliko i prijatno iznenađenje našoj redakciji se javio Hašim Crnčević rođen u Priboju, neko vrijeme je boravio u Sarajevu, a sada sa porodicom živi u Danskoj, u Kopenhagenu.

Javio nam se sa hrvatskog primorje iz Tučepa gdje sa porodicom provodi odmor. Kao aktivista Pokreta Snaga domovine Hašim nije mirovao ni na odmoru.

Razgovarala: Azemina Smailbegović Mulahuseinović

Naime sreo je svog druga iz djetinjstva i odmah mu predložio da se registruje za glasanje za Opće izbore u Bosni i Hercegovini.

„Rodom sam iz Priboja, a živio sam u Sarajevu prije rata. U Dansku sam došao 1993. godine i živim u Kopenhagenu. Imam 47 godina, oženjen sam i imam troje djece,“ pojašnjava nam Hašim, koji radi u najprestižnijem Woslfagenovom autoservisu u danskoj kao automehaničar.

„Član sam nevladine organizacije ”Rad za demokratiju-Danska” i naš cilj je uz dobru Dansku, bolja Bosna i Hercegovina!“, kaže Hašim koji se trenutno nalazi, kako rekosmo, na odmoru.

„Jučer sam na plaži slučajno sreo jednog starog školskog prijatelja. Između ostalog, spomenuo sam mu izbore i moj volonterski rad. Objasnio sam mu da mi informišemo,motivišemo i praktično pomažemo našomgrađanima da se upišu za glasanje.

On je odmah izrazio želju da se upiše sto smo i uradili preko moga laptopa kojeg inače nosim sa sobom za svaki slućaj. Kao što je poznato naš najveći problem prilikom upisivanja je štampanje(printanje) jednog dokumenta. Taj smo problem riješili tako što smo pozajmili printer u jednom restoranu“, pojašnjava Hašim.

„Moj prijatelj se zove Senad Mehičić i rodom je iz Slavonskog Broda, a sada živi u Danskoj. Istovremeno smo na plaži upisali i njegovu suprugu za glasanje. Dogovorili smo se da upišemo i njegovog badžu i njegovu suprugu“, ushićeno objašnjava Hašim.

On kaže da je ovo samo jedan od načina kako članovi organizacije ”Rad za demokratiju -Danska” rade.

A mi kažemo – ovako se danas treba boriti za bolju Bosnu i Hercegovinu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.