in , ,

Pale su teške riječi: “Miralem Pjanić je jedna od najvećih grešaka u historiji fudbala”

Miralem Pjanić svoju avanturu ne provodi kako je to zamišljao. Kod Ronalda Koemana je praktično na marginama i priliku za igru dobija na kašičicu

Miralem Pjanić svoju avanturu ne provodi kako je to zamišljao. Kod Ronalda Koemana je praktično na marginama i priliku za igru dobija na kašičicu.

André Cury, bivši glavni čovjek Barcelone za južnoamerički fudbal je dovođenje Pjanića opisao kao jednu od najvećih grešaka u historiji fudbala.

Bh. reprezentativac je ljetos stigao na Nou Camp iz Juventusa, dok je u suprotnom smjeru otišao Arthur Melo.

“To je jedna od najvećih pogrešaka koje sam vidio u svijetu fudbala. Apsurno je. Mijenjate 23-godišnjaka koji ima platu dva miliona za 31-godišnjaka koji mora imati platu od šest miliona”, rekao je Cury za katalonski Sport.

Nakon toga je pokušao i odbraniti Arthura.

“Normalno je da Arthur još uvijek nije mogao pokazati šta sve zna, stigao je u klub poput Barcelone i imao povrede koje su mu ometale napredak. Prve sezone je bio pomalo zbunjen, poslije čega se usredotočio”, rekao je Cury.

Nakon što nije dobio ni minute u drugom ovosezonskom El Clasicu Pjanić bi možda i trebao preispitati svoj eventualni ostanak na Nou Campu jer dok je Koeman na klupi teško da će igrati u kontinuitetu – ocjenjuje sportsport.

Premijer Slovenije Janez Janša oglasio se nakon kontroverznih navoda iz medija u vezi Bosne i Hercegovine

Šefik Džaferović o dubioznom istupu predsjednika Slovenije u Predsjedništvu BiH: “Kazao sam mu da je proces disolucije Jugoslavije završen!”