Pjanić i Messi u nevjerici razmijenili poglede, sve je očito bilo uzalud, Leo na izlasku nije ni doživio Koemana…

Posljednje Sport Vijesti

Barcelona je u meč s gostima iz Galicije ušla s minimalnim šansama da osvoji titulu, ali je poraz rezultatom 1:2 i definitivno ugasio nade što je na neki način slomilo srce Messiju.

Sjajni Argentinac kojeg ponovo čeka nagrada za najboljeg strijelca La Lige je zabio vodeći gol za domaće, ali je Celta uspjela preokrenuti sa dva gola Santija Mine. Drugi je viđen u sudijskoj nadoknati.

Messi je tokom cijelog meča bio poprilično isfrustriran zbog svega što se dešava, a na momente je djelovao kao čovjek kojem je slomljeno srce ili neko kome su uništeni snovi.

BeIn Sport je objavio video s kamere koja je tokom meča pratila Messija. Kapiten Barce je bio obeshrabren, razočaran, neraspoložen. Najbolje se to moglo vidjeti nakon pobjedničkog gola gostiju.

Messi je stajao na centru s loptom, a preko puta njega Miralem Pjanić koji ušao u finišu meča. Čini se da su Messi i bh. reprezentativac razmijenili nekoliko riječi, nakon čega su počeli samo odmahivati glavama u navjerici. Scenu pogledajte na 2:25 video snimka.

Ubrzo nakon toga je sviran i posljednji zvižduk, a vidno utučeni Messi se odmah zaputio prema svlačionici. Ronalda Koemana koji ga je potapšao po ramenu nije ni “doživio”. Samo se pozdravio s trenerom Celte Eduartom Coudetom.

Inače, sluteći prema govoru tijela ni Pjanić se nije osjećao puno bolje nego Messi. Bh. veznjak je zaigrao nakon tri mjeseca. Dobio je nekoliko minuta, a za to vrijeme Barca je uspjela izgubiti.

Argentincu je ugovor s Barcelonom ističe za nekoliko sedmica. Produženje saradanje još nije stiglo, pa su neki navijači katalonskog kluba poprilično zabrinuti, pogotovo ako se u obzir uzme način na koji se završava trenutna sezona.

Nakon utakmice i Koeman je govorio o svojoj budućnosti, te budućnosti Messija kao najboljeg igrača u historiji ponosa Katalonije.

“Moja budućnost u klubu? To nije pitanje za mene”, kratko je rekao nizozemski stručnjak, a zatim je o Messiju rekao:

“Nadam se da ovo nije njegova posljednja utakmica u klubu. Danas je pokazao efektivnost, ali ne može sam. Da bismo pobjeđivali i drugi moraju zabijati”, istakao je Koeman.

Nizozemac bi nakon jako slabe sezone mogao otići sa klupe, a vidjet ćemo hoće li ga rukovodstvo kluba na kraju sezone i otpustiti. Barceloni je ove sezone ostao još subotnji meč s Eibarom, piše Sportsport.ba

Leave your vote