Pogledajte snimak sa lica mjesta: Ministrica Bisera Turković dočekala Recepa Tayyipa Erdogana i njegovu suprugu na pisti sarajevskog aerodroma

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković na pisti sarajevskog aerodroma danas je dočekala delegaciju Republike Turske koju predvodi predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

U glavni grad BiH s liderom Turske je doputovala i njegova supruga Emine, kao i brojna delegacija koju čine ministri i privrednici.

U visokoj delegaciji Republike su i šef turske diplomatije Mevlut Cavusoglu.

Erdogan se s aerodroma uputio ka zgradi Predsjedništva BiH gdje će imati sastanak s Šefik Džaferovićem, Miloradom Dodikom i Željkom Komšićem.

Tokom dana delegacija Turske će se sastati s kolegijem oba doma Parlamenta BiH, a večeras će biti održan i poslovni forum koji organizuje Vanjskotrgovinska komora BiH.

Sa Erdoganom su došli i pojedini ministri iz turske vlade.

Kako su saopćili iz Parlamenta BiH, u delegaciji bit će ministar vanjskih poslova Mevltt Cavusoglu, ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu, ministar odbrane Hulusi Akar, ministar industrije i tehnologije Stafa Varank, ministar poljoprivrede i šumarstva Vahit Kirisci, ministar trgovine Mehmet Mus i ministar saobraćaja i infrastrukture Adil Karaismailoglu.

Također dolaze i zamjenik predsjednika vladajuće Stranke pravde i razvoja (AKP) Omer Celik, zamjenik predsjednika AKP-a, parlamentarac ove stranke ispred Grada Burse Efkan Ala, predsjednik Parlamentarne grupe prijateljstva Turske i Bosne i Hercegovine Refik Ozen i ambasador Turske u Sarajevu Sadik Babur Girgin.

Erdogan je posljednji put u BiH bio prošle godine u augustu kada je bio kum kćerki Bakira Izetbegovića, no njegovoj posjeti i odlasku u Tursku, raduje se uvijek i Milorad Dodik.

On svaki put ističe da je saradnja turskim predsjednikom dobra te da je on dobar lider i važan partner u regionu – javlja Klix.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.