Posebno hvala Amri Džeko: Uspješno je okončan treći OREA Art Market, prikupljeno je više od 10.000 KM za Roditeljsku kuću

Uspješno je okončan treći po redu OREA Art Market. Više od 3.000 posjetilaca uživalo je u šarolikoj ponudi 58 izlagača, članova OREA zajednice.

Da je Art Market događaj koji se ne smije propustiti pokazao je i veliki broj ličnosti iz javnog i kulturnog života, poput gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić, ministra privrede KS Adnana Delića, američkog ambasadora Erica Nelsona, britanskog ambasadora Matthew Fielda, povjerenika Turističke zajednice KS Kenana Magode, Elmedina Konakovića, Emine Ganić, i drugih. Neizostavan dio događaja čini Dječiji kutak, u čijim je radionicama uživalo više od 200 mališana.

Poseban naglasak zaslužuje humanitarni segment OREA Art Marketa. OREA je sav prihod od prodatih ulaznica donirala za potrebe rada Roditeljske kuće udruženja Srce za djecu oboljelu od raka. Da taj iznos bude još veći, pobrinuli su se izlagači koji su donirali 5% od ukupne prodaje, dok su posjetioci imali priliku dodatno podržati rad udruženja kroz lične donacije.

Platinasti sponzor Art Marketa, Galenika, se donacijom od 2.000 KM pobrinula da ovog puta prikupljeni iznos bude rekordan, koji je na kraju dvodnevnog događaja iznosio više od 10.000 KM. „Hvala OREI i svim kreativcima što su ponovo pokazali svu svoju humanost i podršku za našu dječicu. Ponosni smo što vas imamo za prijatelje.

A posebno hvala našoj dragoj ambasadorici Amri Džeko i svim organizatorima Art Marketa. Dugujemo i zahvalu kompaniji Galenika, koja je bezrezervno podržala Udruženje svojom donacijom. Društveno odgovorne kompanije su uvijek dobrodošle da podrže borbu naših mališana“, izjavio je Fikret Kubat, direktor udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Zvanicama i posjetiocima se na otvorenju obratila Amra Džeko, suosnivačica i ambasadorica OREA-e, prve domaće online platforme za kupoprodaju ručno rađenih proizvoda. “Organizovanjem trećeg po redu Art Marketa željeli smo ponovo okupiti najkreativnije bh. brendove iz OREA zajednice na jednom mjestu i pružiti priliku da posjetiocima uživo predstave svoje kreacije te da se međusobno umrežavaju.

Cilj nam je promovirati i jačati ideju malog poduzetništva, koje svoje prednosti i uspjeh gradi na originalnim i dobrim idejama, a uporedo poslati ohrabrujuću poruku svim mladim kreativcima iz Bosne i Hercegovine da vrijedi raditi na razvoju svojih malih biznisa. Veliko hvala našim sponzorima i partnerima koji su prepoznali vrijednosti Art Marketa i podržali OREA zajednicu.“

Posjetiocima su se nakon Amre Džeko obratili i sponzori. Naid Gubaljević, Country Manager kompanije Galenika u BiH, koja je platinasti sponzor trećeg Art Marketa izjavio je: “Velika nam je čast da je kompanija Galenika dio ovogodišnjeg OREA Art Marketa kao platinasti sponzor i vjerujemo da je ovo samo početak jedne lijepe saradnje.

Naša kompanija posluje u duhu društveno odgovornih vrijednosti, tako da su se Galenika i OREA odmah prepoznali. Dodao bih da su nas partneri iz OREA-e dodatno nadahnuli da jednom simboličnom donacijom pomognemo Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ i Roditeljsku kuću čiji požrtvovan rad i misiju duboko poštujemo. Naš slogan „Posvećeni ljudima, vjerni zdravlju“ kroz ovakve projekte dobija svoj puni značaj.”

“Svjesni smo da biti vodeća banka na tržištu nosi posebnu obavezu prema društvu u kojem djelujemo i važno nam je promovisati i podržavati kreativne i poduzetne ljude. Kroz našu inicijativu Bankarstvo sa društvenim utjecajem nastojimo dati priliku mladim poduzetnicima za daljnji razvoj, a saradnjom na projektima kao što je Orea Art Market dodatno im omogućiti priliku za predstavljanje njihovih proizvoda.”, izjavila je Naida Alić Kuduz iz UniCredit banke, platinastog sponzora Art Marketa.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.