Potez trenera Širokog Brijega za pohvalu, a Dudić je igrače Veleža nazvao kamikazama

Treneri Veleža i Širokog Brijega Feđa Dudić i Jure Ivanković dijele mišljenje da glavni sudija današnjeg meča Danijel Bojo nije trebao pokazati crveni karton domaćem nogometašu Adinu Bajriću, a posebno je zanimljivo ono što je rekao trener tima s Pecare.

Ivanković je “priznao” da nije bio crveni karton te je uz to uputio jasne kritike upućene glavnom sudiji Danijelu Boji iz Kiseljaka.

“Imali smo sve u svojim rukama. Posebno prvo poluvrijeme. Imali smo tri-četiri stopostotne šanse, gdje smo trebali demolirati Velež već na poluvremenu i usmjeriti utakmicu u svom smjeru. Do crvenog kartona je bilo sve korektno. Mislim da je to bio prelomni trenutak utakmice”, rekao je Ivanković te dodao:

“Moji igrači su vjerovatno bili svjesni da nije bio crveni karton, jednostavno nisu znali okrenuti utakmicu onako kako smo trebali. Velež je dobio energiju i s publikom. Crveni karton ih je dodatno motivisao. Mi smo mislili nakon toga da će se utakmica sama od sebe dobiti. Nije bilo više nekih šansi i igre. Sudija nakon toga više ništa nije dosudio ispravno. Potpuno se pogubio i pokvario je jednu odličnu utakmicu.”

S druge strane, Dudić je imao samo riječi hvale za svoje igrače – prenosi Klix.

“Fenomenalna utakmica. Pobijediti na ovakav način… Mislim da nam je crveni karton samo dao vjetar u leđa. Proradio je dodatno inat u nama i onda te nagradi. Napadali smo, iako smo imali igrača manje. Organizovano smo se branili. Nismo dozvolili protivniku da šutira u tom periodu, iako su imali igrača više. Čestitam momcima, oni su moji heroji. Malo više smo se potrošili nego što smo htjeli za srijedu, ali ova pobjeda dat će nam moral. Dići će nas sigurno”, rekao je trener Veleža Feđa Dudić te dodao:

“Navijačima čestitam rođendan. Ovo im je najbolji poklon. Igrači su ostavili srce na terenu. Ne koristim se tim floskulama, ali danas je to stvarno tako. Hvala im.

Nisam džaba rekao kada su se lomile utakmice ovdje u Mostaru, da su nam falili. Danas se lomila utakmica, vidjeli su da se borimo i digli su se, dali nam dodatni motiv, a onda igrači lete kao kamikaze. Hvala im na podršci. U srijedu očekujem pun stadion. Sve ispod punog stadiona za mene će biti neuspjeh.”

Podsjećamo, Velež je slavio golom koji je postigao Brandao u 76. minuti.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.