Razija Mujanović nakon utakmice sa Francuskom na Eurobasketu: “Niko više neće gledati na nas sa visine!”

Nakon poraza košarkašica BiH od domaćina Francuske (67:80), tim-menadžer naše selekcije legendarna Razija Mujanović, oglasila se na društvenim mrežama.

Mujanović je kazala da su izabranice Gorana Loje odigrale hrabro protiv vjerovatno najjače europske selekcije u ovom trenutku te da su dokaz i pohvale koje stižu iz francuskog tabora.

“Treba skupiti hrabrosti i suprostaviti se najjačoj ekipi u Evropi na njihovom parketu. Jesmo li uspjeli? Ja mislim da jesmo! Pohvale koje stižu iz francuskog tabora su najbolji dokaz tome. Niko više neće gledati na nas sa visine, vjerujte mi. Ova ekipa zaslužuje poštovanje. Ova ekipa punog srca nosi žuto-plavi dres. Ova ekipa ima pravo da sanja svoje snove. Putujemo u Valenciju i još uvijek nismo rekli sve što imamo. Idemo se boriti! Hvala na podršci koju nam pružate! Mi igramo za vas”, poručila je Razija Mujanović.

BiH će do kraja Eurobasketa odigrati još dva susreta, a već 26. juna igra protiv Švedske te će u slučaju pobjede osigurati susret za peto mjesto i obezbijediti plasman u kvalifikacije za SP 2022.

SP 2022 igrat će se u Australiji od 22. septembra do 1. oktobra naredne godine, a u februaru 2022. godine igrat će se kvalifikacije u kojima će nastupiti 12 selekcija iz cijelog svijeta.

U kvalifikacije ide šest najboljih timova sa Eurobasketa, četiri iz Amerike, četiri iz Azij / Okeanije e te dvije iz Afrike.

Reprezentacije će biti podijeljene u četiri grupe te će na SP otići po tri prvoplasirane selekcije iz svake grupe,

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.