Sebični Cristiano Ronaldo na žestokom udaru kritika zbog jednog od najsramotnijih poteza u karijeri

Cristiano Ronaldo je po ko zna koji put u karijeri pokazao da nije isti čovjek kada pobijedi i kad izgubi, ali dojam je da je ovaj put pretjerao.

Teško da će ikada igdje Ronaldo imati ljubav i poštovanje kakvo mu pružaju navijači Manchester Uniteda, ali on ne uzvraća istom mjerom, pogotovo u slučaju poraza.

Crveni đavoli su odigrali 1:1 na gostovanju kod ekipe koja je pobijedila samo jedan meč u posljednjih 19 što je svakako bio razočaravajući rezultat.

Nakon što je sviran kraj neki od igrača Uniteda su otišli ispod tribine sa gostujućim navijačima kojih je bilo oko 3.000.

Nekoliko hiljada pristalica Uniteda je preputovalo 250 kilometara po hladnom i kišovitom vremenu, a samo nekolicina igrača ih je došlo pozdraviti na kraju.

Među njima nije bilo Ronalda te su mnogi na Ostrvu njegov potez protumačili kao sramotan i sebičan, a njegovo ponašanje poput “razmaženog derišta”.

Slavni Portugalac je odmah odjurio u svlačionicu kao da niko drugi na terenu ne postoji, kao da je jednostavno izgubio podsjetnik da je i on dio tima.

Oštre kritike na račun Ronalda i njegovog sunarodnjaka Brune Fernandesa, tačnije njihovo ponašanje iznio je i Gary Neville.

“Razočaravajuće je za mlade igrače kada dvojica najboljih igrača na njih gledaju kao da nisu dovoljno dobri da igraju s njima”, poručio je legendarni defanzivac Manchester Uniteda.

Nije prvi put da Ronaldo odmah odlazi u svlačionicu poslije razočarenja na terenu, međutim njegov govor tokom meča, konstanstno dizanje ruku u zrak od silne frustracije kada god ne dobije loptu i slično definitivno nije primjer kakav se od njega očekuje, pišu mediji na Ostrvu.

Marcus Rashford ili Jadon Sancho su sigurno bili presretni što će moći igrati s čovjekom kojeg su ne tako idolizirali, a već sada možda žale zbog toga.

Svakako će biti i onih koji će ovakav Ronaldov potez opravdati njegovom silnom željom za pobjedom. Ipak, raditi ovakve i slične stvari nakon svakog nezadovoljstva postaje besmisleno – prenosi sportsport.ba.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.