Sebija Izetbegović se obratila javnosti nakon što je smijenjena: “Osjećam snagu kojom bih mogla voditi još dva klinička centra sa lakoćom”

Bivša generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović oglasila se nakon odluke UO KCUS-a o njenom razrješenju. U nastavku njeno obraćanje javnosti prenosimo u cijelosti.

“Kad za osam godina(dva mandata) na poziciji generalne direktorice KCUS-a vratim 100 miliona KM dugovanja, nadoknadim 10 miliona KM lažno prikazanih zaliha, isplatim cca četiri miliona KM po tužbama uposlenika klinike za Ortopediju KCUS-a,

kupim novu opremu milionskih vrijednosti na svim klinikama, popravim uposlenicima plate koje najmanje 10 godina nisu rasle,

izborim se za pristojnije plate nastavnog kadra iz KCUS-a na Medicinskom fakultetu, ukinem korupciju i pljačku, zabranim donošenje koverti i poklona za pregled i operaciju, zabranim kriminalni privatni rad u radno vrijeme-steknem neprijatelje,

mediokritete koji ne oprastaju uspjeh a veže ih ista politička agenda pa oni smisle prljavu osvetu.

Smisle da mi pokradu iz dosijea dio dokumenata, ukradu i otmu titule i pokrenu neviđenu medijsku hajku protiv mene”, navela je Izetbegović.

Dodala je da to nije trajalo samo osam godina nego treba dodati i one tri godine vođenja Opće bolnice koju je, kaže, također zatekla u rasulu i dugovanjima, a ostavila 1,7 miliona KM u plusu.

“Ponosna na sve što sam uradila, zahvaljujući vrijednim ljudima koji su mi bili saradnici, bila sam izvrsna direktorica, bez imalo lažne skromnosti.

Vrijeme će pokazati, a sud će dokazati, ako Bog da.

Nametnuti premijer FBiH (imao je mnogo manje glasova na izborima nego ja) nestrpljiv da se dočepa KCUS-a nametne UO i NO KCUS od sebi podobnih kadrova i inicira moju smjenu, protivno zakonu. Svakako će to imati sudski epilog jer ću ih tužiti”, istakla je.

Poručila je da je nisu umorili šta god su radili.

“Osjećam snagu kojom bih mogla voditi još dva klinička centra sa lakoćom, uvjerena da se za bolesne ljude treba boriti i srcem i znanjem.

Novca ima dovoljno ako opet ne pokradu, dokazala sam to.

KCUS je i sada u pozitivnom stanju oko 1 milion KM.

Nisu me umorili i nisam izgubila empatiju i želju da pomažem i borim se za bolesne”, kazala je Izetbegović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.