Gavrankapetanović-Smailbegović reagovala: Poigrali su se sa Ismetovim imenom, razočarana sam

Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda PSFBiH Fatima Gavrankapetanović-Smailbegović, inače sestra Ismeta Gavrankapetanovića, oglasila se nakon što Ministarstvo zdravstva nije dalo saglasnost da on bude direktor KCUS-a. Kako je napisala, razočarana je svime što se dešava.

“Kao neko ko najbolje poznaje empatiju prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovica, posvećenost pacijentu, organizovanje zdravstvene ustanove u najtežim periodima, duboko sam razočarana da je njegovo ime uopšte došlo u kontekst da se na ovaj način poigrava sa svim tim”, napisala je.

Kako kaže, kad pomisli da dolaze neka nova i bolja vremena za našu državu, ubrzo shvati da to nije tako.

“Nadam se da će generacije koje dolaze doživjeti da BiH bude lijepo i ugodno mjesto za život”, napisala je Gavrankapetanović-Smailbegović.

Podsjetimo, među onima koji su osudili postupak resornog ministra Nediljka Rimca bio je i lider Naroda i pravde Elmedin Konaković.

On je optužio Rimca da je pogodovao interesnim grupama te će, kako je rekao, osim Rimca, podnijeti krivične prijave protiv svih aktera ove afere.

“Ministar Rimac je negirao presude sudova u našoj zemlji u istom predmetu kroz koji je prošao prof. dr. Gavrankapetanović u Opštoj bolnici. Grubo je, svjesno, zanemario stav resornog kantonalnog ministarstva koje je poslalo tumačenje da je diploma fakulteta važnija od certifikata”, kazao je Konaković.

Naveo je da je Rimac pogodovao interesnim grupama koje se protive dolasku Gavrankapetanovića na KCUS.

“Podsjećam da je pobjegao i kod smjene Sebije Izetbegović sa mjesta direktorice KCUS, njegov posao morao je završiti premijer u skladu sa svojim nadležnostima. Tad je već bilo jasno da Rimac nije došao da uvede red, a da li je imao lični interes moraju utvrditi nadležni organi.

Bodnaruk, Čerkez i još neki uposlenici su imali svoje prste u ovoj, slobodno je možemo nazvati, aferi”, istakao je Konaković.

Dodao je da oni već dugo “vedre i oblače” u ministarstvu, bez obzira ko je vlast.

“Lično ću potpisati krivičnu prijavu odmah po povratku u BiH protiv svih aktera na čelu sa ministrom Rimcem”, zaključio je Konaković.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.