in , ,

Semir Osmanagić žustro odgovorio ministru MUP-a ZDK na oštre kritike zbog Novaka Đokovića

Dario Pekić, ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona te predsjednik Glavnog odbora Narodnog evropskog saveza (NES) uputio je svoju reakciju na dešavanja oko trećeg dolaska najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića u Visoko gdje je gostovao kod Semira Osmanagića

Dario Pekić, ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona te predsjednik Glavnog odbora Narodnog evropskog saveza (NES) uputio je svoju reakciju na dešavanja oko trećeg dolaska najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića u Visoko gdje je gostovao kod Semira Osmanagića.

Izjava ministr je izazvala različite komentare.

Podsjetimo, Novak Đoković 4. maja, došao u Visoko sa suprugom Jelenom i djecom Stefanom i Tarom. Kako je tada kazao, stigao je u Visoko da bi napunio baterije pred nove mečeve koji su pred njim, a nada se da će na krilima te energije osvojiti i Grand slamove koji su predn jim, a pogotovo Roland Garros.

Nakon Visokog, Nole je došao i u Sarajevo, gdje se susreo, između ostalih, i s gradonačelnicom Benjaminom Karić.

Upravo je ovaj susret bio “okidač” za reakciju ministra Pekića koji je, uz ostalo, kazao da je ovakvo ponašanje

“Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je u jeku priprema za tri turnira u maju 2021. godine: Rim, Beograd i Pariz. Nakon otkazivanja turnira u Madridu dobio je prostor od pet dana da ponovo posjeti piramide, tunele i park “Ravne 2” i provede nekoliko dana sa suprugom i djecom. Umjesto da trenira u svom teniskom kompleksu “Novak” u Beogradu, Đoković je bio u BiH. S obzirom da je bio u Visokom, najbliži tereni su mu bili u Sarajevu”, objašnjava Osmanagić.

Nakon treninga su mu, kako kaže, prilazili posjetioci, znatiželjnici, ali i političari i fotografirali se s njim.

“Neki su dolazili u hotel “Monti” da se slikaju. Međutim, nikakvih službenih prijema nije bilo. On se inače kloni da daje političke izjave. Sjajna je stvar da ga je tako otvorenih ruku primila javnost u Bosni i Hercegovini, ali i naši zvaničnici. Gospodinu Dariju Pekiću, inače ministru MUP ZDK je zasmetalo što su se na nekoliko sekundi susreli i uslikali političari iz Sarajeva, a da to nisu isto uradili visočki predstavnici vlasti. Ja sam zagovornik da, kada se steknu uslovi, gradonačelnik Visokog službeno primi najboljeg sportaša svijeta u Gradskoj upravi i zahvali mu se na izvanrednoj promociji BiH, Visokog i projekta piramida”, poručio je Osmanagić.

ŠTA LI SE OVDJE DESILO? Vrlo čudan ljubavni slučaj u BiH: Razveli se i to dok je muž imao 86 godina, a žena 80!

Prava istina polako, ali sigurno izlazi na vidjelo, pogledajte kako se perfidno obmanjuje javnost: “Zastoji” na državnom nivou nekad i sad…”