Snijeg u aprilu zabijelio bh. planinske ljepotice kao da je decembar

Drugi aprilski snijeg probudio nas je ovo jutro u mnogim dijelovima Bosne i Hercegovine, a snježni pokrivač je na planinama oko Sarajeva u potpunosti zamijenio zeleno proljetno ozračje.

Ponovni snijeg u aprilu, nakon što je sniježilo i prije desetak dana, iznenadio je i meteorologe, ali i građane u Bosni i Hercegovini, a svakako obradovao one koji se raduju malo dužoj sezoni skijanja.

Sudeći po prizorima sa Bjelašnice, Igmana, Jahorine i Trebevića snijeg je u velikoj mjeri napadao na ski stazama i ovim planinama uopšte.

Na Vlašiću je, kako javlja reporter bhdijaspora.net, od sinoć palo nekih dvadesetak centimetara snijega ako ne i više.

Vlašić upravo
Vlašić upravo

U prethodnom periodu je za ovo doba godine bilo poprilično hladno, ali kako najavljuje meteorolog Nove BH Nedim Sladić na svom Facebooku, nakon petka možemo očekivati potpuni prestanak padavina, koje su u prethodnom periodu posebno bile izražene u Hercegovini.

“Od maja zavisi uveliko i razvoj ljeta nad Balkanom i na osnovu nje dobit ćemo najsličniji mogući scenario”, rekao je on.

Osim toga, on navodi da će do kraja dana doći do razvedravanja i prestanka padavina.

Isto prognoziraju i iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, iz kojeg navode da je jutros na Bjelašnici bilo -4 stepena, a u BiH se očekuje da će najviša prosječna temperatura biti osam stepeni po Celzijusu – javio je Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.