Srđan Puhalo očitao lekciju Bosancima i Hercegovcima zbog hurmi iz Saudijske Arabije: “Ovo je ozbijan poremećaj psihe. Nisu nam oni ništa morali pokloniti, ništa!”

Srđan Puhalo, banjalučki novinar i kolumnista osvrnuo se na brojne negativne komentare na društvenim mrežama nakon što je Saudijska Arabija donirala našoj državi 50 tona hurmi.

“Mi se ljutimo na Saudijsku Arabiju što nam je poklonila urme, umjesto vakcina, braćo Bosanci i Hercegovici ovo je ozbijan poremećaj psihe.

Nisu nam oni ništa morali pokloniti, ništa!!!”, napisao je Puhalo na Facebooku.

Podsjećamo, ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Osama bin Dakhel al-Ahmedi uručio je jučer u Kulturnom centru Kralj Fahd u Sarajevu veliki broj paketa hurmi, nekim institucijama i humanitarnim organizacijama.

”Okupili smo se da bismo pokrenuli projekt donacije 50 tona hurmi izuzetnog kvaliteta građanima Bosne i Hercegovine. Ovo je samo nastavak rada Kraljevine Saudijske Arabije u oblasti unapređenja humanitarne situacije u svijetu općenito”, kazao je novinarima.

Kako je naglasio, svake godine Kraljevina Saudijske Arabije organizira program pomoći prijateljskim državama u svijetu, želi sa njima podijeliti taj drevni poljoprivredni proizvod poznat po nutritivnoj i zdravstvenoj vrijednosti.

Pomoć je namijenjena raznim kategorijama društva u BiH.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.