Šta rade ljudi na cesti, ovo nije normalno više: Izbjegnut direktan sudar, jako opasna vožnja na magistrali…

Teška saobraćajna nesreća pukom srećom je izbjegnuta na dijelu magistralnog puta Tuzla – Orašje, kada je vozač automobila beogradskih registarskih oznaka, sumanuto preticao vozila, dovodeći u direktnu opasnost sebe i ostale učesnike u saobraćaju.

Izuzetno opasna vožnja automobila danas je zabilježena u prigradskom naselju Šići, tačnije na dijelu magistralnog puta Tuzla – Orašje, kada je vozač automobila Volkswagen Passat, s beogradskim registarskim oznakama, potpuno sumanuto izvršio preticanje vozila koja su se nalazila ispred njega.

Kako je vidljivo na snimku, vozač Passata, koji se u trenutku preticanja nalazio u suprotnoj saobraćajnoj traci, umjesto kočenja i povratka u svoju traku, zvukom sirene signalizira vozačima automobila da se pomjere u stran, prenosi klix.

Pribranost vozača koji su se nalazili u suprotnom smjeru, brzi refleksi i njihovo pomicanje u stranu spriječili su nastanak direktnog sudara vozila.

Osim vožnje automobila brzinom iznad dozvoljene na toj dionici puta, vozač Passata počinio je i još jedan težak prekršaj, s obzirom na to da je radnju preticanja izvršavao na dijelu ceste na kojem je to zabranjeno.

Po život opasne vožnje automobila i ostalih vozila, nažalost su sve češća pojava na bh. saobraćajnicama, a današnja situacija u prigradskom dijelu Tuzle svakako je za najveću osudu, ali i drastično kažnjavanje.

 

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.