Sve spremno za teniski spektakl u Visokom, stiže i Novak Đoković!

Danas je planirano otvorenje tenis kampa u Visokom i egzibicioni meč Aljaža Bedenea i Aldina Šetkića te Novaka Đokovića i Ivana Dodiga.

Radovi na teniskim terenima sa tvrdom podlogom i šljakom završeni su danas, kako je rečeno iz Arheološkog parka Ravne 2, a već sutra s početkom u 10 sati planiran je početak cjelodnevnog programa otvorenja regionalnog tenis centra za pripreme najvećih tenisera regiona.

Radi se o dva tenis terena sa tribinama pored terena, u prirodi te VIP tribinama, a popratni sadržaji su restoran i moderno opremljene svlačionice. Sutrašnji program počinje susretima kadetskih reprezentacija do 12 godina između Italije – Bosne i Hercegovine, Slovenije – Srbije te Hrvatske – Makedonije.

U 15 sati planirana je promocija pjesme Gorana Karana – Moja ostavština je ljubav dok je pola sata poslije planirano predstavljanje prisutnih gostiju iz Olimpijskog komiteta BiH, regionalnih teniskih saveza, sportista, muzičara i javnih ličnosti.

Spektakl u Arheološkom parku Ravne 2 počinje u 16 sati kad aje na terenu broj 1, tvrdoj podlozi, planiran egzibicioni meč Bedene (Slovenija) – Šetkić (Bosna i Hercegovina), Đoković (Srbija) – Dodig (Hrvatska), te igra parova: Bedene/Dodig – Đoković/Šetkić. Nakon egzibicionih mečeva bit će uručena priznanja.

Za zasladu sutrašnjeg spektakl pobrinut će se kulinarski šef Eso Halilović iz Austrije koji će napraviti najveći desert na svijetu – piramidalnu tortu tiramisu.

Dizajnerski tim “Dresscode” te 30 manekenki modne agencije “Swan Model Management” od 19 do 20 priredit će modnu reviju, a nastupat će i vrhunski umjetnici Marko Kalajanović te Bartolomej Stanković.

Događaj će direktno prenositi SportKlub, a Novak Đoković je u izjavi nakon Wimbledona kazao da s nestrpljenjem očekuje “najveći turnir sezone” u Visokom.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.