Vahid Halilhodžić javno razmontirao bivšeg igrača PSG-a nakon kritika: “Nije dugo bio drogiran pa priča gluposti”

Iako je ispisao nove stranice fudbalske historije postoje oni koji i dalje sumnjaju u trenerski kvalitet Vahida Halilhodžića.

Halilhodžić je početkom sedmice ostvario rekord tako što je postao prvi trener koji je sa četiri različite reprezentacije izborio plasman na Svjetsko prvenstvo.

Najboljih bh. trener je poslije Obale Slonovaće, Alžira i Japana na završni turnir odveo i Maroko s kojim će nastojati ponoviti uspjeh iz 2014. godine kada je s Alžircima prošao grupnu fazu.

Ipak, nakon ostvarenog rekorda bivši igrač PSG-a Jerome Rothen je kritikovao Vahin način i sistem rada.

“Simpatičan je. Pravi je nogometni fanatik. Ali na poslu, na dnevnoj bazi, na utakmicama i na treninzima, to je više nego iscrpljujuće. Želi se pobrinuti za sve”, rekao je Rothen, dodavši:

“On ne vjeruje svojim pomoćnicima. Uz sve tehnologiju koju danas imamo, ne možete ne vjerovati ljudima u svom stručnom štabu. Ne možete upravljati svime. Treba biti i dobar psiholog s igračima. To je sve što Vahid nije. Ostao je zarobljen u devedesetim godinama, a danas to više ne prolazi. Usudio se prekrižiti jednog od svojih najboljih igrača Ziyecha zbog nespojivosti temperamenta. I onda ne uvažava ni svoje pomoćnike. To je realnost. Njegovi pomoćnici su tu da postavljaju čunjeve… Kad te zadesi ovakav karakter, postaneš umoran.”

Halilhodžić je u petak bio na žrijebu grupne faze, a u razgovoru za zagrebačke Sportske Novosti kratko je odgovorio Rothenu.

“Valjda nakon dugo vremena nije bio drogiran pa priča gluposti”, bez dlake na jeziku je ispalio naš trener.

Podsjećanja radi, Maroko će na Svjetskom prvenstvu igrati u grupi sa Belgijom, Hrvatskom i Kanadom.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.