Vahid Halilhodžić je hrabro stao pred sve: Otkrio je ime ‘izdajnika’ i govorio o suludim pozivima

Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić (69) održao je maratonsku press konferenciju nakon objavljivanja spiska za naredne utakmice reprezentacije Maroka.

Iskusni trener dosta dugo je govorio o postignućima na klupi ove afričke selekcije, a između ostalog je otkrio ko mu je radio iza leđa te da ga agenti svakodnevno zovu kako bi platili poziv svom igraču u nacionalni tim – prenosi Sportsport.ba.

“Već sam četiri reprezentacije odveo na Svjetsko prvenstvo. Kritike zaista ne razumijem. Zašto se sve to priča o meni? Možda zato što sam ružan?”, pita se Halilhodžić i nastavlja:

“Ono što je mene i porodicu najviše povrijedilo je ta skandalozna laž da sam uvrijedio Marokance”, poručio je Vaha.

Optužio je čuvenog Mustaphu Hadjija da je igrao duplu igru u nacionalnom timu. On mu je nekada bio pomoćnik.

“Mustapha Hajdi je igrao dvostruku igru. Razočarao me. Njegovo ponašanje bilo je neprihvatljivo, ali to je moja greška. Ja sam ga izabrao”.

“Atmosfera u ekipi kada sam došao nije bila dobra. Sada postoji kult reprezentacije. Nismo imali nijedan jedini problem u 40 dana na AKN. Moja povezanost s Marokom traje već 25 godina i uvijek ću se ovdje osjećati dobro”.

S igračima je imao zanimljive metode rade. Natjerao ih je da nauče himnu i zabranio određene stvari.

“Kada sam stigao napao sam igrače riječima: Je li vas stid da ne znate himnu vaše zemlje? Nakon toga su je mnogi naučili. Zabranio sam pušenje šiše, zabranio sam igranje PlayStationa po cijelu noć, izlaske. Radije ću tako raditi nego dopuštati da oni rade sve što žele. Uvijek sam govorio da je reprezentacija svetinja, a po nekima je samo Vahid problem”

Mnogi agenti su pokušali kupiti mjesto u reprezentaciji svojim igračima.

“Dobio sam veliki broj poziva od agenata. Tražili su da njihovi igrači dobiju poziv u reprezentaciju. Međutim, sa mnom to ne ide tako”, poručio je Vaha.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.