Vasvija Vidović, braniteljica federalnog premijera Fadila Novalića vidno ljuta: “Prijetnju nam je Tužilaštvo izravno uputilo”

Braniteljica federalnog premijera Fadila Novalića, advokatica Vasvija Vidović izrazila je nezadovoljstvo zbog, kako je navela, neprimjerenog ponašanja zastupnika optužbe, odnosno Tužilaštva spram odbrane i svjedoka u predmetu Novalić i drugi.

– Tužilaštvo nam je (odbrani) izravno uputilo prijetnju u povodu radnje koju sam provela u krivičnom postupku – kazala je Vidović novinarima nakon okončanja današnjeg ročišta u spomenutom predmetu.

Komentirajući novinarski upit u vezi s tim, pojasnila je kako se ta radnja odnosi na prijavljivanje nenadležnog postupanja – upada u Klinički centar.

Dodala je kako tako što nikada nije doživjela, uz opasku kako se “prelaze granice normalnog ponašnja te da to nije nešto što priliči državnom tužilaštvu”.

– Zabrinjavajuće je da je bilo ko, ko je učestvovao u ovom postupku na neki način šikaniran i maltretiran i gotovo da nema svjedoka koji nije ispitivan od Tužilaštva na jedan grub način – navela je advokatica Vidović, izražavajući zabrinutost u tom pogledu, ali i spremnost da se bori za uvažavanje advokature.

Referirajući se u vezi s nastavkom suđenja na kojem je u svostvu svjedoka odbrane unakrsno ispitan Zijad Džemić, direktor Instituta za mjeriteljstvo BiH, Vidović je podsjetila kako je odbrana ponudila dokaz u vezi s parametrima respiratora ACM 812A.

Radi se o, kako je kazala, autentičnoj dokumentaciji proizvođača iz Kine, koji je u međuvremenu proslijeđen Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Nadalje je navela kako je identičan tip respiratora u Srbiji registrovan prije izbijanja pandemije 2019. godine, uz napomenu da je na Sudskom vijeću da da’ konačnu ocjenu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.