Veliki bokserski spektakl uživo na Face TV večeras: Adnan Ćatić se vraća u ring, evo u koliko sati počinje prenos!

Bh. bokser Adnan Ćatić, poznatiji pod imenom Felix Sturm, večeras će u Dortmundu imati borbu protiv Istvana Szilia iz Mađarske, a uoči meča održano je i službeno vaganje.

Borbu između Ćatića i Szilija direktno prenosi FACE TV. Adnan Ćatić je peterostruki svjetski prvak, a u dosadašnjoj karijeri ostvario je 42 pobjede u 50 borbi.

U ringu će protiv sebe imati iskusnog tridesetosmogodišnjeg boksera srednje kategorije, a u karijeri je imao 29 borbi na kojima je ostvario 25 pobjeda. Szili već ima IBO interkontinentalni pojas.

“Ako prestaneš vjerovati u sebe, prestaješ živjeti. Nikada nemojte odustati od svojih želja i snova, ma koliko se situacija činila teškom ili bezizlaznom. Dana 26. marta boksam u udruzi IBO u Dortmundu protiv Istvana Szilija za pravo da izazovem aktuelnog svjetskog prvaka”, poručio je nedavno Ćatić.

Inače, Ćatić je pet puta bio bokserski svjetski prvak u srednjoj kategoriji u verzijama WBO, WBA i IBF, te u supersrednjoj u WBA asocijaciji.

U jubilarnoj 50. borbi u profesionalnoj karijeri u junu 2020. godine, jednoglasnom sudijskom odlukom savladao je Kosovara Musu Avdimetaja (24) alias James Kraft i zabilježio je 42. pobjedu u karijeri u kojoj je ostvario i 5 poraza i 3 remija.

Sportista koji je izuzetno popularan u BiH ponovo želi da dokaže da je najbolji u svojoj kategoriji.

Meč protiv Szilia je na rasporedu večeras od 22 sata, tako je najavljeno ali ćemo očito morati pričekati nakon što prođu uvodne borbe i performansi.

“Pripremam se već gotovo tri mjeseca. Prvo su to bili kondicijski treninzi, zatim sparinzi sa pet-šest različitih partnera prilagođenim stilu Istvana Szilija… Smršao sam 15 kilograma. Sve je proteklo u najboljem redu. Szili je inače bokser čiji je stil takav da napada već od prve runde, ide na to da riješi meč na startu, tako da se moram čuvati i biti oprezan. Ali, spreman sam i fokusiran isključivo na svoj boks”, rekao je Ćatić nešto ranije za Reprezentacija.ba portal.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.