in ,

Žestoka reakcija stiže iz Kanade nakon sramote u Skupštini Crne Gore: “Genocid u Srebrenici nije stvar ničijeg mišljenja, to je sudska činjenica!”

Institut za istraživanje genocida Kanada uputio je odgovor na sramnu izjavu crnogorskog ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića

Institut za istraživanje genocida Kanada uputio je odgovor na sramnu izjavu crnogorskog ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

“Genocid u Srebrenici nije stvar ničijeg mišljenja, to je sudska činjenica koju je prvo priznao Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju, a potom Međunarodni sud pravde”, navodi se u odgovoru Instituta zaistraživanje genocida Kanada.

Podsjećamo, crnogorski ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić izjavio je danas da je spreman da prizna da je u Srebrenici počinjen zločin genocida “kad se to i nedvosmisleno utvrdi”.

Leposavić je naveo da je odluka Međunarodnog suda pravde, kojom je zločin u Srebrenici okvalifikovan kao genocid, zasnovana na nalazima Haškog tribunala koji je, prema njegovim riječima, gotovo u potpunosti izgubio svoj legitimitet kad su “dokazi izvjestioca Vijeća Evrope o vađenju i trgovine organima civilnih srpskih žrtava na Kosovu uništeni u tom sudu”.

VEZANI TEKST: Sramota u Skupštini Crne Gore, ministar Vladimir Leposavić: Spreman sam da priznam da se genocid u Srebrenici dogodio kada se to “nedvosmisleno utvrdi”

Sramota u Skupštini Crne Gore, ministar Vladimir Leposavić: Spreman sam da priznam da se genocid u Srebrenici dogodio kada se to “nedvosmisleno utvrdi”

Perfidni Aleksandar Vučić najavljuje: Zakazat ćemo veliki samit sa BiH, njihovim entitetima i kantonima