in , ,

Angel di Maria s velikim respektom pričao o klupskoj legendi PSG Safetu Sušiću

Di Maria je dosad upisao 99 asistencija za Parižane od dolaska iz Manchester Uniteda 2015

Argentinski fudbaler Angel di Maria na dobro je putu da prestigne legendarnog bosanskohercegovačkog fudbalera i trenera Safeta Sušića kao najboljeg asistenta u historiji Paris Saint Germaina.

Di Maria je dosad upisao 99 asistencija za Parižane od dolaska iz Manchester Uniteda 2015. godine, a ove sezone je svojim saigračima asistirao 12 puta što znači da asistira svake 173 minute.

Do kraja je ostalo osam kola i ukoliko Di Maria upiše još pet asistencija nadmašiće rekord slavnog bosanskohercegovačkog fudbalera koji je 103 puta asistirao svojim saigračima u periodu između 1982. i 1991. godine.

“Bio sam nestrpljiv u posljednjim utakmicama jer sam želio doći do brojke od 100 asistencija, rekao je Di Maria nakon produženja ugovora sa Parižanima do 2022. godine i dodao:

“Veoma mi je važno da dođem do 103 asistencije kao i da prestignem legendarnog Safeta Sušića i zabilježim 104 asistencije u dresu PSG-a. To je nešto što je jako važno jer bih ispisao klupsku historiju i ostao bih upamćen u ovom klubu sve dok me neko ne bi pretekao. Sada igram sa Neymarom i Kylianom Mbappeom, igračima koji pišu historiju kluba što i ja želim uraditi.

Sljedeći izazov za Parižane i Di Mariju je 3. aprila kada će igrati protiv Lillea.

Najbolji asistenti u historiji PSG-a:

1. Safet Sušić – 103
2. Angel Di Maria – 99
3. Mustapha Dahleb – 80
4. Javier Pastore – 56
5. Kylian Mbappé – 54

Maja Šuput dala neobično ime sinu pa otkrila šta stoji iza svega: “Ono što je svima promaklo…”

Oštra reakcija iz Banja Luke: Draško Stanivuković se ponaša kao dijete kada mu uzmu igračku