in ,

BALKANSKA ESTRADA OKOVANA TUGOM Preminuo prvi pobjednik takmičenja “Nikad nije kasno”

Stanoje Stanović, poznatiji kao Kale Dijamant, preminuo je sinoć u 54. godini. Bio je prvi pobjednik takmičenja “Nikad nije kasno”

Pobjednik prve sezone šoua “Nikad nije kasno” Stanoje Stanović, poznatiji kao Kale Dijamant, preminuo je sinoć u 54. godini.

Pjevač je pronađen u svom stanu u Nemačkoj, a, kako mediji navode pozivajući se na izvore bliske porodici, najvjerovatnije je preminuo od posljedica srčanog udara, javlja “Pulsonline”.

Posljednje dane života proveo je u Dizeldorfu, Njemačka, i nije bilo naznaka da mu je ugroženo zdravstveno stanje. Međutim, kako se prethodna dva dana nije javljao na telefon, njegova porodica sinoć je obila stan i mogla je samo da konstatuje smrt.

Pretpostavlja se da je preminuo od posljedica infarkta, ali informacije još nisu zvanično potvrđene.

– Preminuo je naš i vaš kralj narodne muzike. Ostaješ zauvijek u našem srcu, za nas si i dalje živ. Najbolji oče, najbolji deda i najveća naša zvijezdo, počivaj u miru. Vole te tvoj kćerke, žena i unuci – stoji u objavi porodice Stanković na njegovom zvaničnom Facebook profilu.

Kale Dijamant rođen je u Obrenovcu. Ljubav prema muzici pokazao je od najranijeg djetinjstva, a osamdesetih godina počeo je radi po beogradskim klubovima i splavovima. Često je isticao kako je njegov put bio trnovit, a nakon Beograda i Beča, odlučio je da svoju sreću okuša i u Nemačkoj, pa se 1991. godine preselio se Dizeldorf, gde je pokušao da izgradi karijeru.

Nedim Sladić progovorio o traumatičnom nasilju koje je doživio: “Doživio sam apsolutno poniženje, ali sam uzvratio udarce”

Emir Hadžihafizbegović za srbijanske medije: “Pakao Prijedora se, zajedno sa Višegradom, Zvornikom i Fočom može nazvati nepresuđenim genocidom”