Nije htjela da se prijavi, a sada je favorit u finalu emisije “Nikad nije kasno”: Bosanku Selmu Čavkić sin natjerao da se takmiči!

Nakon devet mjeseci borbe, Selma Čavkić nastupit će u velikom finalu emisije „Nikad nije kasno“ koje je na programu večeras od 21 sat. Selma Čavkić ima 43 godine i rođena je 18. aprila 1980. godine u Bihaću. Kaže da je oduvijek maštala da bude pjevačica, a karijeru je započela već sa 15 godina. Sa 16 upoznaje svog sadašnjeg supruga koji je klavijaturista i iste godine se i udaje. Danas su u braku 27 godina i ima dvoje djece, sina od 26 godina i kćerku od 15.

Nakon nekoliko godina medijske pauze nekadašnja učesnica „Zvezda Granda“ i majka pjevača koji je rasplakao Šabana Šaulića, Selma Čavkić dočekala je svoju priliku da se pokaže u emisiji „Nikad nije kasno“.

Njen sin Elvin također je bio učesnik „Zvezda Granda“, dok je sa majkom imao priliku da nastupi u emisiji „Nikad nije kasno“.

Selma se nakon tog nastupa prisjetila trenutka koji je obilježio Elvinovu karijeru, to se upravo dogodilo kada je rasplakao Šabana Šaulića.

–Kada se to dogodilo mi nismo bili ni svjesni toga. Tek kada smo gledali emisiju, onda smo dobili i tremu. Bilo nam je svima toliko drago – otkrila je Selma.

U razgovoru za Grand, njen Elvin je otkrio kako je doživio majčino prvo pojavljivanje u takmičenju veterana.

-Ojsećaj je fantastičan ponovo biti u Grandu, kao kod svoje kuće. Ipak, meni je bilo puno lakše da budem na sceni i da pjevam, nego da gledam mamu, imao sam tremu.

Kad sam ja na sceni, sve je u mojim rukama, ovako očekujem najbolje, ali ipak strepim -istakao je Elvin jednom prilikom.

Pjevačica je postala majka sa 17 godina, pa je tako rano dobila i unuku koja joj je promijenila život i unela novu energiju.

-Biti baka to je jedan divan osećaj i poželjela bih svakome tako – rekla je Selma nedavno.

Kako kaže, slučajno je završila kod Žike Jakšića, tako što ju je sin prijavio.

-Vjerujte da nisam razmišljala o takmičenju, on je glavni krivac. On me je prijavio i samo rekao da očekujem poziv- rekla je Selma.

Prije nego što je dospjela u finale, u razgovoru za Grand iznela je svoja očekivanja od takmičenja.

–Bilo bi mi drago da prođem u finale kao i svakom, ali sam moj dolazak do ove stepenice jedan je moj veliki uspjeh – rekla je Selma koja je nešto kasnije saznala da se odlukom žirija plasirala u finale ove sezone takmičlenja „Nikad nije kasno“.

Žiri je nakon prvog Selminog nastupa bio opčinjen njenim glasom, a ono što im se posebno dopalo jeste što nije ni pokušala da imitira Draganu Mirković, već je njenu numeru donijela na svoj način.

-Ovdje nema šta da se kaže, izuzev same pohvale. Dragana Mirković je odličan pjevač, a ti si dokazala da se ista pjesma može otpevati na drugačiji način, a da bude fantastična.

Sjajno si otpjevala, bravo- rekao je Haris Džinović, dok joj je Saša Milošević Mare čestitao na nastupu, tvrdeći da je uživao.

Pričalo se da je jedna od favorita za pobjedu, a ona je prokomentarisala da li je svjesna toga i kakvo je njeno mišljenje o tome.

-Ne znam, ja uvijek kažem isto što i prvog dana: „Ne očekujem pobjedu“. Prijavio me je moj sin da se takmičim, ja nisam bila za to.

Ali, eto da ispunim njegovu želju i ovde su mi velika podrška on i moj muž, pa ćemo vidjeti kako će i šta će biti. Naravno, drago mi je da sam favorit – rekla je Selma.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.