Večeras je finale emisije “Nikad nije kasno”, Bosanci među favoritima! Pogledajte cijeli spisak takmičara!

Do samog kraja stigla je i sedma sezona autorskog projekta Žike Jakšića – show „Nikad nije kasno“, a mnogo kandidata iz BiH se našlo u finalu.

Iza nas je fantastična sezona koju su obilježili talentovani pjevači iz regije, ali i cijelog svijeta, protkana naljepšim notama, emocijama, kvalitetnom muzikom i snažnim životnim pričama veterana.

U nedjelju, 26. juna od 21:00 h, svjedočit ćemo velikom finalu 7. sezone, a za laskavu titulu pobjednika borit će se 12 takmičara.

Kao i svake godine, žiri i publika izabrat će čak tri pobjednika. Prvog će odabrati stručni žiri, koji u finalu čine Saša Milošević Mare, Milica Todorović i Željko Samardžić, dok će gledatelji odabrati čak dva pobjednika i to putem SMS i Facebook glasanja.

U spektakularnom finalu veterani će pjevati uz pratnju orkestra Aleksandra Sofronijevića, a domaćini će, kao i do sada, biti voditeljski dvojac – Dragana Katić i Žika Jakšić

Nagradni fond “Grand produkcije” je i ove godine bogat, a pored statue, pobjednici će dobiti pjesmu, kao i kompletan marketing najveće produkcijske kuće.

Ovogodišnji finalisti emisije Nikad nije kasno su: su Ljubiša Osmanović, Omer Karalić Azzaro, Anka Pecnik, Vladan Simić, Amer Čengić Čenga, Mirsada Mekić, Radenko Bilić Miki, Tomislav Filipović Čičak, Vesna Damjanović, Dubravko Biondić Duba, Boban Canevski i Slaviša Korać.

Veliku pažnju javnosti izazvao je Tomislav Filipović Čičak, koji dolazi iz Usore.

Tomislav Filipović Čičak

Ovaj karizmatični finalista ima 45 godina i dolazi iz Usore. Rođeni je Dalmatinac, odrastao u Trogiru, ali već godinama unazad živi sa svojim izabranicom u Bosni i Hercegovini.

Vatreni je navijač Ajaksa iz Amsterdama i ima obezbeđeno mesto na njihovom stadionu. Također je napisao knjigu o omiljenom klubu koja je vrlo popularna među navijačima, a radi i na njihovoj zajedničkoj Fejsbuk stranici.

Bio je učesnik šoua “Zvijezda možeš biti ti” gde je zauzeo peto mesto. Zanimljivo je da je nakon takmičenja sletio u Usoru helikopterom koji je za njega poslao gradonačelnik ovog mjesta.

Kaže da je vrhunac njegovih nastupa duet sa Željkom Bebekom i to u olimpijskog dvorani Zetra pred 15.000 ljudi.

Tvrdi da je radio mnoge poslove od građevine, brodogradilišta, pranja jahti do rada u parkovima, ali muzikom se nikada profesionalno nije bavio.

Zbog emisije “Nikad nije kasno” dobio je elan da pokaže šta zna, ali i da da obećanje da će briljirati.

Amer Čengić Čenga jedan o miljenika publike

Ovaj 55 -godišnjak jedan je od miljenika publike, pogotovo ženske, a zbog stalne adrese u Americi ovaj takmičar promijenio je svoje ime Omer u Amer.

Muzikom se bavi od svoje 16-te godine, a po ugledu na svog brata vremenom je počeo i da svira gitaru. Iako se nikada nije profesionalno bavio pjevanjem, vremenom mu se javila velika želja da se predstavi na Grandovoj sceni.

Motiv za prijavljivanje za šou veterana bio je da stekne novo iskustvo, ali i da čuje stručna mišljenja velikih pjevača.

Nakon emitovanja prve emisije, pjevač je uspio da se pomiri sa bratom sa kojim čak 11 godina nije razgovarao.

Finalisti su izvukli loptice sa brojevima iz činije, a u nastavku teksta pogledajte pod kojim redoslijedom nastupaju u velikom finalu.

Hajde da još jednom pogledamo kako pjevaju veterani i pod koji rednim brojevima će nastupati u finalu, a vi nam u komentarima ispod pišite za koga navijate.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.