in , ,

Benjamina Karić jasno: Trenutno stanje sa vozilima u Gradskoj upravi nije dovoljno da može pokriti potrebe gostiju

Benjamina Karić kaže da je unajmljivanje automobila kada za to postoji potreba razumnije od kupovine.

Gradska uprava Sarajeva unajmila je dva luksuzna automobila, a kako navode, koristit će se za događaje Sarajevo Film Festivala.

Gradonačelnica Benjamina Karić kaže da trenutno stanje sa vozilima u Gradskoj upravi nije dovoljno da može pokriti potrebe gostiju i delegacije koje su došli u Sarajevo.

– Zbog toga je odluka Grada da, kada se ukaže potreba, a to je u vrijeme obilježavanja Dana Grada i u toku Sarajevo Film Festivala, auta se iznajmljuje kako je to bila praksa i ranijih godina i za koje postoje sredstva u budžetu Grada – kazala je Karić za Faktor.

Kaže da je unajmljivanje automobila kada za to postoji potreba razumnije od kupovine.

Gradonačelnica se, kako tvrdi, vozi u Passatu koji je kupljen za vrijeme mandata Alije Behmena.

– “Passat” kupljen u mandatu Abdulaha Skake, za koji putem javnog poziva nije stigla niti jedna ponuda, nije u voznom stanju, nije registrovan od 25. aprila i garažiran je od dana kad je donesena odluka o njegovoj prodaji. Ponovljeni javni poziv za njegovu prodaju je spreman i bit će objavljen u toku sedmice – kazala je.

Za najam dva luksuzna automobila Grad Sarajevo će iz budžeta izdvojiti najmanje 4.500 KM.

Banjalučki analitičar Srđan Šušnica žestoko: “Ovo je čin agresije Beograda, Crna Gora je, uz Bosnu i Hercegovinu, žrtva zvanične politike koju Srbija vodi”

Snažne poruke iz Splita: “Komšić prvi put istupio na način da ga je podržala kompletna javnost u Hrvatskoj, a bosanskohercegovački HDZ…”