in , ,

Ermedin Demirović koji hara Bundesligom požalio se njemačkim medijima: “Dva puta sam pozivan, ali još nemam nastup za BiH”

Demirović za mlade selekcije BiH ima gotovo 50 nastupa, te više od deset golova

Napadač Freiburga Ermedin Demirović (22) gostovao je u emisiji “Naši u Bundesligi” na Deutsche Welle.

Na početku je usporedio fudbal u Njemačkoj i BiH, komentarisao situaciju sa COVID-19 protokolima u njemačkom fudbalu, a onda se dotakao najzanimljivije teme – nastupa za A reprezentaciju BiH koji još nije iskusio.

“Svako ko me zna od djetinjstva, zna da mi je uvijek bio san igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Od malih nogu kada sam počeo gledati fudbal uvijek sam pratio utakmice reprezentacije BiH. Uvijek mi je bio san dati gol za Bosnu i Hercegovinu i proslaviti gol pred našim navijačima. Vidjećemo još, bio sam dva puta pozivan, ali nisam nastupio. Vjerujem da ću ubrzo dobiti priliku da nastupim za A tim BiH” iskren je Demirović.

Demirović za mlade selekcije BiH ima gotovo 50 nastupa, te više od deset golova.

Za BiH je posljednji put bio na okupljanju u novembru, no na prijateljskoj utakmici protiv Irana selektor Dušan Bajević odlučio je prije Demirovića prednost dati napadaču iz druge turske lige Irfanu Hadžiću.

Ove sezone stigao je u Freiburg, nakon sezone u švicarskom St. Gallenu. U Bundesligi se odmah nametnuo, te iz ekipe izbacio dugogodišnjeg standardnog napadača.

Njemačku javnost zadivio je izuzetno aktivnom igrom, punom sprinteva i presinga, a posebno svojim kretanjima na krilnoj poziciji – što je rijetkost za centarfore.

Pred Demirovićem je, svi očekujemo, ogromna karijera.

Otac ga spriječavao da pjeva. Alen iz Frankfurta napokon dobio životnu pjevačku šansu! Pogledajte snimak!

Rade Krunić potpuno otvoreno priznao: “Ibrahimović, Rebić, Mandžukić i ja se stalno družimo”