in ,

Halid Bešlić se emotivnom porukom oprostio od prijatelja: “Otišla je još jedna legenda grada Sarajeva, neka ti je laka bosanska zemlja”

Vijest da je preminuo muzičar Želimir Alatrac Čičak rastužila je mnoge u Bosni i Hercegovini, ali i regiji, a oglasio se i Halid Bešlić

Vijest da je preminuo muzičar Želimir Alatrac Čičak rastužila je mnoge u Bosni i Hercegovini, ali i regiji, a oglasio se i Halid Bešlić.

Od njega putem društvenih mreža opraštaju prijatelji, fanovi i mnogobrojne kolege.

Halid Bešlić, legenda narodne pjesme, oprostio se od Želimira riječima:

– Otišla je još jedna legenda grada Sarajeva, neka ti je laka bosanska zemlja. Tvoj Halid – napisao je na svom Facebook profilu uz fotografiju popularnog “Čička”.

Želimir Altarac Čičak rođen je 21. augusta 1947. godine u Sarajevu. Jedan je od najznačajnijih i najutjecajnijih kreatora bosanskohercegovačke i sarajevske muzičke scene, pionir disk-džokejstva, urednik i voditelj mnogih popularnih radijskih i televizijskih emisija, promotor i organizator velikih rock spektakala, publicist i animator rock kulture, inicijator mnogih glazbenih manifestacija koje su postale tradicionalne.

VEZANI TEKST: U Sarajevu umro legendarni Želimir Alatarac Čičak

Stigle obećavajuće poruke iz Evropske unije: Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao sa Ursulom von der Leyen

Zmajevi igraju protiv Kostarike, iznenadit ćete se kad vidite ko igra u prvoj postavi!