in , ,

Izjava Fadila Novalića u Zenici izazvala potpuni haos na društvenim mrežama

Ovo nije prvi gaf Fadila Novalića

Fadil Novalić, federalni premijer, boravio je u posjeti Zeničko-dobojskom kantonu. Tom prilikom posjetio je i Kliničku bolnicu Zenica gdje je dao izjavu koja je, blago rečeno, izazvala žestoku reakciju na društvenim mrežama.

Novalić je odgovarajući na novinarska pitanja kazao da FBiH nije “željela potrčati” u nabavci vakcina protiv korona virusa.

“Druga stvar, mi, u tom globalnom svijetu, na određeni način, nismo, da tako kažem, „potrčali“ prvi. I bili neki, „pokusni kunići“. Neke su države to prihvatile . Mađarska, Srbija, Izrael…”, naveo je Fadil Novalić.

Posljednja izjava Fadila Novalića

Dodao je kako su u toj “svjetskoj igri vakcina“, najbolje prošli oni koji ih proizvode. “Pa tek, onda, oni koji su moćni. Pa tek, onda, oni koji su zemlje ‘trećeg svijeta’”.

Izjava da nismo “željela potrčati” u nabavci vakcina nije “dobro sjela” korisnicima društvenih mreža. Neki u svojim komentarima nisu imali nimalo milosti prema prvom čovjeku Federacije.

Podsjećamo, ovo nije prvi gaf federalnog premijera. Javnost ga je kritikovala zbog mnogih izjava poput ”mnogo je važnije šta jedeš nego čime jedeš” uz šaljivu konstataciju da nije zdravo jesti zlatnim kašikama. Kao i da “poslije sutra, dolazi prekosutra”. Također, jednom je konstatovao kako smo “mnogo uložili u puteve, ali to se ne vidi na pravi način”. Posljednja izjava je samo jedna u nizu bisera premijera Federacije BiH.

Tužilaštvo BiH se oglasilo o rušenju crkve u dvorištu nane Fate Orlović

Savladale su je emocije: Nani Fati je trebala medicinska pomoć nakon rušenja crkve u njenom dvorištu