in ,

Joksimović i Bjelogrlić otkrili ko će glumiti Tomu Zdravkovića u novom filmu o njegovom životu!

Mjesecima je trajala potraga za glumcem koji bi mogao da igra Tomu

Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić privode kraju pripreme za snimanje filma “Toma”, o Tomi Zdravkoviću, a velikog boema i pevača, kako Kurir saznaje, igraće Milan Marić.

Biografska drama planirano je da se snima ovo ljeto, a prikazaće, između ostalog, tragičan život umjetnika, njegove velike ljubavi, a jedna od junakinja je i Silvana Armenulić.

Mjesecima je trajala potraga za glumcem koji bi mogao da igra Tomu, a izbor je na kraju pao na glumca mlađe generacije Milana Marića.

Milan Marić je rođen 1990. godine u Beogradu. Glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti, također u Beogradu, u klasi profesorice Biljane Mašić. Stalni je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a pojedine predstave u kojima se oprobao su Tartif, Mletački trgovac, Sumnjivo lice, Gospođica, Zoran Đinđić, Mali mi je ovaj grob, Aveti, Glad, Zmajeubice, Dnevnik o Čarnojeviću…

Filmski debi je imao u ostvarenju Branio sam Mladu Bosnu, a gledaoci su mogli da ga zapaze i u Dobra žena, Vlažnost, Santa Maria della Salute, Dovlatov, Otac, kao i u TV serijama Jutro će promeniti sve, Vojna akademija, Besa, Žmurke, Državni službenik.

Najbitnije vijesti iz BiH, regije, dijaspore i svijeta pratite OVDJE.

Brat fudbalera Sarajeva nastupa za reprezentaciju Austrije: Ponosan sam što nosim ovaj dres

Drama u Hrvatskoj, Goran iz “Gospodina savršenog” se vratio bivšoj curi: “Lagao sam Hani, žao mi je. Bio sam nesretan”