in ,

Kandidat za načelnika Srebrenice Mladen Grujičić provocira: “Postoje Bošnjaci koji misle svojom glavom, nepravda će biti ispravljena!”

Mladen Grujičić, kandidat za načelnika Srebrenice obratio se na press konferenciji SNSD-a u Opštini Srebrenica

Mladen Grujičić, kandidat za načelnika Srebrenice obratio se na press konferenciji SNSD-a u Opštini Srebrenica prisutnim predstavnicima medija, a poručio je kako će “nepravda koja je učinjena srpskom narodu biti ispravljena u nedjelju”.

Inicijativa Moja adresa Srebrenica odlučna je da potpuno bojkotuje izborni proces u nedjelju, a Grujičić kaže kako će ovi izbori pokazati da “postoje Bošnjaci koji misle svojom glavom”.

“Nepravda koja je učinjena nama kao srpskom narodu, ili meni kao predstavniku srpskog naroda bit će ispravljena u nedjelju. Dokazat ćemo i pokazat ćemo i CIK-u i svima onima koji su htjeli da nam pripišu neke nepravilnosti ili nepravde i da su ti izbori protekli kao i ovi, u miru i bez ikakvih prevara. Ono što se non-stop potencira jeste da se problematizuje Srebrenica od strane dijela bošnjačkih političara koji prisiljavaju i druge političare da slijede njihov put”, rekao je Grujičić i dodao:

“Ja vjerujem da će ovi izbori pokazati da postoje Bošnjaci koji razmišljaju svojom glavom , koji žele da žive u boljoj Srebrenici. Mi smo i danas dogovorili kapitalne projekte i mi nećemo prestati s razvojem Srebrenice svake godine. Na dan opštine ćemo otvoriti kamenolom i tako nastaviti tradiciju da na dan opštine otvorimo novi pogon. Zahvalnost dugujemo gospodinu Dodiku koji je uvijek prisutan u Srebrenici i fizički i svojom podrškom i vjerujem da ćemo u građevinskoj akciji opet obradovati sve građane Srebrenice i uraditi nove projekte.”

Na ponovljenim izborima za načelnika i Skupštinu opštine Srebrenica u nedjelju, 21. februara pravo glasa imat će ukupno 10.439 birača saznaje Anadolija u Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

Naime, radi se o ponovljenom glasanju na 26 redovnih biračkih mjesta u opštini Srebrenica, te dva biračka mjesta za glasanje u odsustvu i to u Živinicama i Gradačcu.

Milorad Dodik u Srebrenici: “Šta bih poručio Bakiru Izetbegoviću? To je kadija te tuži, kadija ti sudi? Šta da uradim ja, kome da se žalim?”

Zvanično potvrđene informacije razljutile građane: Federacija Bosne i Hercegovine se zadužuje 1,9 milijardi dolara za održavanje rasta BDP-a