in , ,

“Ko ostavlja šporete i frižidere i baca ih u rijeke? Je li dijaspora došla i istresla ovo smeće ovdje oko nas, gdje snimamo?”

Adis Tanović je podcrtao da generaliziranje neće donijeti ništa u rješevanju ekoloških problema.

Predsjednik Centra za dijasporu “Mreža” Adis Tanović, žestoko je poručio i podvukao da generaliziranje, kako dijaspora baca samo smeće, neće donijeti ništa dobro.

Za Source.ba portal je govorio Adis Tanović, predsjednik Centra za dijasporu “Mreža”.

Teme razgovora su bile bh. dijaspori, nedavnom slučaju u kojem su naši ljudi iz dijaspore snimljeni kako bacaju smeće u rijeku, o tome koliko bh. građani, a koji žive u dijaspori, vole svoju zemlju, te koliko ulažu u nju.

Komentarišući nedavni slučaj bacanja vreća smeća u rijeku Tanović je rekao da ne možemo generalizovati stvari i kriviti čitavu dijasporu zbog jednog para koji je učinio to što je učinio.

Samo, naglasio je, možemo pogledati korito rijeke Bosne i upitati se ko tokom cijele godine baca smeće: “Kada krenete od Zenice, nizvodno prema Maglaju možete vidjeti ogromne količine smeća. I nije smeće samo rijekom Bisnom, već širom naše domovine.

Evo upravo gdje snimamo ove kadrove sada, oko nas se nalaze ogromne količine smeća pa se ptamo da li je dijaspora došla i istresla to smeće ili da budem još grublji ko ostavlja šporete i frižidere i baca ih u rijeke? Naravno ne možemo generalizirati i ne smijemo na dijaporu tako oštre strelice bacati jer dijaspora našoj domovini mnogo znači.

OVDJE pogledajte i poslušajte cijeli razgovor sa Adisom Tanovićem.

Bivša premijerka Jadranka Kosor direktno: “Šta kaže Dodikov jaran Čović o procesuiranju hrvatskih komandanata?

Smolo koji je dominirao sa Bosancem u Grandu: “Ženama koje su mi se otvoreno nudile nije smetalo što sam oženjen”