in , ,

Oca iz BiH tokom sehura iznenadio gest doktorice: “Kada sam rekao da postim, odmah je reagovala…”

Naime, putem svog Facebook profila, Tuzlak Damir Čaušević sa javnošću podijelio iskustvo koje ga je dirnulo, te u isto vrijeme oduševilo

Ramazan je mjesec posta, milosti i oprosta, ali i mjesec našeg popravljanja, uspravljanja i potpunog tjelesnog i duhovonog čišćenja. Tokom ovog mubarek mjeseca nastojimo poboljšati i međuljudsku solidarnost, a da je tako, najbolje pokazuje primjer koji je oduševio jednog oca iz Tuzle, piše Hanuma.ba.

Naime, putem svog Facebook profila, Tuzlak Damir Čaušević sa javnošću podijelio iskustvo koje ga je dirnulo, te u isto vrijeme oduševilo.

Kako opisuje u objavi, Damir je sa kćerkom došao na pedijatriju UKC-a Tuzla na pregled, međutim ostavljeni su da bi djevojčica primila infuziju, prenosi Hanuma.ba.

Ovaj emotivan Facebook status prenosimo u cjelosti;

“Dođe doktorica i kaže nalazi su uredu, reko kakve su šanse da idemo kući? Kaže, “do ujutro nikakve”! Pita, “zašto je li postite?” Reko, “da postim”. Oko 2 sata, doktorica Sabina Dervišagić nosi sehur, kaže, “evo podijeliti ćemo”. Ovo je Bosna i Hercegovina, ovo je Tuzla, ovo je pedijatrija!!! Kada je čovjeku teško, dragi Allah pošalje neke divne ljude koji ti olakšaju i vrate nadu u ljudskost. Hvala od srca”, zaključuje Damir u objavi.

Lijepe vijesti iz BiH, pratite OVDJE.

Velika čast za vojnika iz Bosne i Hercegovine u SAD: Proglašen je najboljim na Kursu komandira u američkoj državi Misouri!

Detektivska mozgalica: Ko je ubica?