in , ,

Oglasila se Suzana Radanović, majka stradalog Davida Dragičevića: “Očekujem da počnu hapšenja u Banjoj Luci”

Oglasila se majka stradalog Davida Dragičevića

Suzana Radanović
Suzana Radanović, Arhiv

Oglasila se Suzana Radanović, majka stradalog Davida Dragičevića.

Ona je ponovila da očekuje da se utvrdi ko su nalogodavac i izvršitelj te ko je prikrivao, kako je rekla, njegovo ubistvo.

Ovo je izjavila danas prije ulaska u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, gdje će dati iskaz u svojstvu svjedokinje. Došla je s Ifetom Feragetom, pravnim zastupnikom porodice Dragičević.

“Očekujem da u skorijem periodu počnu hapšenja u Banjoj Luci te da se na kraju krajeva dođe do izvršitelja i nalogodavaca ubistva, kao i onih koji su učestvovali u zataškavanju ubistva”, kazala je Radanović.

Podsjećamo, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je istragu uzroka smrti Davida Dragičevića u aprilu ove godine preuzelo od Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci. Njegov nestanak je prijavljen 18. marta 2018. u Banjoj Luci, a tijelo je pronađeno šest dana poslije.

Od tada do danas porodica Dragičević tvrdi da je David ubijen te da institucije to prikrivaju. Nezadovoljstvo istragom su iskazivali i protestima.

U februaru 2019. Davor Dragičević, Davidov otac, je napustio Bosnu i Hercegovinu i od tada se nalazi u Beču. Po napuštanju Banje Luke izjavio je da je to učinio kako ga ne bi “likvidirali”.

Snažne, vrlo ohrabrujuće, ali i konkretne riječi američkog ambasadora u BiH Erica Nelsona: “Mladi su posvećeni oslobađanju od podjela iz prošlosti”

Benjamina Karić, Draško Stanivuković i Mario Kordić se sastali sa visokim dužnosnicima iz EU i SAD