Advokat Milan Malešević otvoreno progovorio o suđenju članovima grupe Pravda za Davida: “Ovo je insceniran proces, incident je namjerno izazvan”

U Osnovnom sudu u Banjaluci danas je održan nastavak glavne rasprave u predmetu koji se vodi protiv 5 članova neformalne grupe građana “Pravda za Davida” koji se terete da su počinili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju dužnosti 25.12.2018. godine, a u vezi sa incidentom koji se desio tog dana u parku Petar Kočić.

Podsjetimo da se slučaj odnosi na događaj od 25. decembra 2018. u parku “Petar Kočić” prilikom lišavanja slobode jednog od pripadnika “Pravde za Davida” kada je policajac oboren na zemlju.

Posljednje prethodno ročište održano prije gotovo dvije godine.

“Nećemo dozvoliti da oni koji su isprovocirali incidente i koji su nas upravo tog 25.12.2018. godine napali danas glume žrtvu”, poručuju iz Pravde za Davida.

Optuženi su:

Miljan Kovač,

Nemanja Graorac,

Petar Perduv,

Rade Šljivić,

Borislav Zeljić.

Advokat Milan Malešević rekao je da se u ovom slučaju o narušavanju osnovnog prava na brz pristup sudu u krivičnim predmetima, pravo na brzu reakciju i pravično suđenje.

“Od toga nema ništa, a nema ništa jer se radi o isceniranom postupku i insceniranom slučaju, odnosno o incidentu koji je namjerno izazvan. 25. decembra 2018. godine bilo je uklanjanje simbola sa Trga Krajine gdje su se građani mjesecima okupljali i neku svoju nadu polagali da će se riješiti taj slučaj.

Ovo su zadnji kraci tog čitavog isceniranja i nadam se da će se okončati pravosnažnom oslobađajućom presudom”, rekao je za BUKU Malešević.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.