in ,

Poklanja ‘Passata’ Gradskoj upravi kako bi novac preusmjerili u lijekove za trudnice: “Nemojte nas tjerati u dijasporu”

Mustafa Sinanović iz Gradačca oglasio se na Facebooku i Gradskoj upravi ponudio svoj automobil “passat” da ne kupuju novi

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Gradačac usvojen je budžet za ovu godinu, a vijećnici nisu prihvatili amandman kolegice Raseme Novalić da se novac namijenjen kupovini službenog vozila preusmjeri u subvencioniranje lijeka za trudnice.

U pitanju je iznos od 40.000 KM, a ovaj amandman podržalo je osam od 30 vijećnika, piše Gradačački glas.

Ogorčen zbog ove odluke, Mustafa Sinanović iz Gradačca oglasio se na Facebooku i Gradskoj upravi ponudio svoj automobil “passat” da ne kupuju novi.

– Potresen odlukom Gradskog vijeća želim da pokažem solidarnost svim trudnicama i zahvaliti se doktorici Rasemi Novalić na inicijativi i svima onima koji su je podržali. Ja, Mustafa Sinanović,iz Kerepa poklanjam svoje polovno auto Gradskoj upravi, da isti ne uzimaju auto, a novac od kupovine usmjere na inicijativu doktorice Raseme Novalić.

Moja porodica Sinanović je dobro poznata po velikodušnosti. Moj babo Osman Sinanović je bio borac od prvog do zadnjeg dana. Moj brat, Sifet Sinanović je ostavio glavu pod čuvenom jabukom na Požarikama, metkom u glavu. Mi smo se ugradili u temelje ove države!!!! NEMOJTE NAS TJERATI U DIJASPORU! – napisao je Mustafa Sinanović.

Katarina Peović “lupila šakom od stol”: Univerzitet u Zagrebu ne može nositi ime po vođi UZP-a Franji Tuđmanu!

Fudbalska reprezentacija BiH

NOVAC KOJI BI ZNAČIO REPREZENTACIJI: Znate li koliko bi zaradili Zmajevi plasmanom na SP u Katar?