in , ,

Predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka pisao Valentinu Inzku: “Čekamo samo Vaš potpis!”

Murat Tahirović pisao Valentinu Inzku

Murat Tahirović pisao Valentinu Inzku.

Predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida Murat Tahirović uputio je otvoreno pismo visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini Valentinu Inzku u kojem ga poziva da, kako je i obećao, proglasi Zakon o zabrani negiranja genocida.

Tahirović je u otvorenom pismu podsjetio da je Inzko 2019. godine na obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici, u Potočarima, u samom mezarju obećao da će do 25. godišnjice genocida, tačnije do 11. jula 2020. godine, ukoliko Parlament Bosne i Hercegovine ne donesene zakon, iskoristiti svoja ovlaštenja i proglasiti Zakon o zabrani negiranja genocida, holokausta i drugih ratnih zločina.

– Mi znamo da je Zakon spreman, da čeka samo Vaš potpis. Učinite to za mir, za pomirenje, a posebno zbog obećanja koje ste dali na svetom mjestu za svakog Bošnjaka, za svakog ozbiljnog i normalnog čovjeka. Nije korektno, niti ljudski da prekršite obećano. Uradili ste to, kao međunarodna zajednica, bezbroj puta, budite bar na kraju dosljedni principima koje zagovarate – poručio je Tahirović.

I TO JE DOŠLO NA RED Fudbalski majstor svjetskog kalibra Zlatan Ibrahimović, dobija svoj film

Slavo Kukić profesorski o Zoranu Milanoviću: “Šef druge države uzima za pravo tumačiti Ustav i Zakon zemlje koju posjećuje”