in , , ,

Prolom oblaka izazvao potpuni haos u Modriči, pogledajte fotografije sa lica mjesta

Naši meteorolozi su zaista pravi stručnjaci. I Bakir Krajinović i Nedim Sladić su vrlo blagovremeno obavijestili građane na moguće posljedice. Prvi je novinar Antena radija iz Jelaha Almir Agić saopštio loše vijesti iz Modriče,

Naši meteorolozi su zaista pravi stručnjaci. I Bakir Krajinović i Nedim Sladić su vrlo blagovremeno obavijestili građane na moguće posljedice. Prvi je novinar Antena radija iz Jelaha Almir Agić saopštio loše vijesti iz Modriče.

Prolom oblaka u Modriči oko 18 sati, 16.07.2021. Na fotografija potopljeni ulice Jovana Dučića, Cara Lazara i Nikole Pašića.

Ovako je svoj izvještaj započeo lokalni portal Modričainfo, a i novinar Antena Radija iz Jelaha je za bhdijaspora.net potvrdio da je situacija na terenu vrlo zabrinjavajuća.

Uskoro vam donosimo više informacija.

Pogledajte i objavu Almira Agića.

Podsjetimo, mladi genijalni meteorolog Nedim Sladić, kao i Federalni hidrometeorološki zavod i njihov stručnjak Bakir Krajinović upozorili su na pojavu bujičnih poplava u urbanim sredinama danas i to zbog prekomjerne količine padavina.

Vrlo je ovo neuobičajena pojava u BiH, s obzirom da poplave najčešće dolaze tokom proljeća zbog topljenja snijega, a poznato je da su brojna izvorišta rijeka u BiH na planinama.

Ipak, u Modriči se očigledno dogodila nepredviđena situacija, pala je enormna količina kiše i brojne gradske ulice su poplavile.

I Bakir i Nedim su vrlo blagovremeno obavijestili građane na moguće posljedice.

U narednim satima pratimo razvoj situacije, a u nastavku vam donosimo trodnevnu prognozu Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

17.07.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U poslijepodnevnim i večernjim satima pljuskovi u Bosni lokalno mogu biti i obilniji. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C.

U nedjelju, 18.07.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U poslijepodnevnim i večernjim satima pljuskovi lokalno mogu biti i obilniji. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 26°C, na jugu zemlje do 31°C.

U ponedjeljak, 19.07.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 30°C.

JEKO OVAJ LIK, GDJE JE POŠAO I ODAKLE JE DOŠAO? Evo kako portparol Milorada Dodika opasno zamajava javnost: Netačna je tvrdnja Radovana Kovačevića da “visoki predstavnik više ne postoji”

Lider SDA Bakir Izetbegović u svojevrsnoj panici: “Prvo KCUS, Novalić pa Mehmedagić, to se radi samo Bošnjacima…”