in , ,

Selektor Ivaylo Petev napravio veliko iznenađenje u prvoj postavi: Zmajevima se konačno nakon dugo vremena pridružio Miroslav Stevanović, bio je najbolji do poluvremena!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u meču protiv FInske u Helsinkiju ima brojne šanse, ali utakmica je čista, a domaćini i njihove prilike apsolutno nisu bezazleni.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u meču protiv FInske u Helsinkiju ima brojne šanse, ali utakmica je čista, teška, a domaćini i njihove prilike apsolutno nisu bezazleni.

Najbolji igrač u prvom poluvremenu, makar kada je u pitanju naša reprezentacija, zasigurno je Miroslav Stevanović, igrač švicarskog Servettea.

Pokazao je zavidne sposobnosti na poziciji desnog krila, a dobro se snalazio i u odbrani.

Imao je dvije jako dobre šanse, ali ofanzivno pored Džeke i Krunića za sada nam treba još veći angažman.

Naša odbrana večeras je bila na nivou, a odličan meč igra Siniša Saničanin, koji nastupa za “FK Vojvodina” iz Srbije, gdje je mnogo uspjeha imao upravo njegov kolega iz reprezentacije, ranije spomenuti Miroslav Stevanović.

Ibrahim Šehić je krajem prvog poluvremena imao dvije sjajne odbrane nakon šuteva Time Pukkija i Glena Kamare.

Hadžikadunić i Saničanin su pokazali solidnu hemiju na stoperskom tandemu.

Miralem Pjanić je gotovo neprimjetan, ali radi svoj posao i čini se da je primoran da pomaže u odbrani više nego što bi želio.

Inače, u formaciji 4 – 5 – 1 Zmajevi su krenuli protiv Finske sa Džekom u vrhu napada, te Stevanovićem desno, a Krunićem lijevo u napadačkoj trojci.

Pjanić je centralni vezni, sa lijeve strane mu je Cimirot, a sa desne Gojak.

U odbrani na bekovima su Todorović desno i Ćivić lijevo, a na stoperskim pozicijama Saničanin lijevo i Hadžikadunić desno.

Na golu je Ibrahim Šehić.

Veteran Burak Yilmaz im presudio: Turska razbila Holandiju, očitali im fudbalsku lekciju!

Miralem Pjanić bacio rukavicu u lice Barceloni: Bosna i Hercegovina vodi u Finskoj!