in , ,

Vraćaju se gledaoci na tribine bosankohercegovačkog kluba i ostalih klubova u ZHK

Odluka je donesena na 41. vanrednoj sjednici Štaba

Štab civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona donio je naredbu o vraćanju gledatelja u dvorane i na stadione, što znači da će Nogometni klub Široki Brijeg u nastavku Premijer lige BiH imati podršku navijača.

Odluka je donesena na 41. vanrednoj sjednici Štaba na kojoj je donesena naredba o dopuštanju prisustva gledatelja na sportskim takmičenjima u zatvorenom (sportske dvorane) i na otvorenom prostoru (stadioni).

“Dopušta se prisustvo ograničenog broja gledatelja na sportskim takmičenjima u zatvorenim objektima (sportskim dvoranama) i to popunjavanjem svakog trećeg registrovanog mjesta za sjedenje uz obavezno nošenje maski, a na otvorenom prostoru (stadioni) dopušta se popunjavanje svakog drugog registrivanog mjesta za sjedenje”, poručili su iz Štaba.

Zabranjuje se prisustvo gostujućih gledatelja, a odluke stupaju na snagu od danas.

“Obavezuju se organizatori skupova, sportskih takmičenja te korisnici sportskih dvorana i stadiona da osiguraju poštivanje higijensko-epidemioloških mjera prema preporukama Zavoda za javno zdravstvo ZHK. Obavezuju su sportski klubovi i drugi organizatori sportskih takmičenja te korisnici sportskih dvorana i stadiona da Zavodu za javno zdravstvo ZHK dostave informaciju o maksimalnom kapacitetu sjedećih mjesta u sklopu sportske dvorane ili stadiona kojega koriste za sportska takmičenja”, poručili su te dodali da je u ovom kantonu također dopušteno organizovanje skupova do najviše 100 osoba.

Denis Zvizdić: Građani BiH neće moći putovati, ako ovako ostane

Pobuna Srba u Drvaru protiv zastave tzv. Herceg-Bosne: “Ovo je čista provokacija!”